Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Nijinsky. Sărbătoarea viselor

În spectacolul „Nijinsky. Sărbătoarea viselor”, actorul și dansatorul Tomasz Wygoda, împreună cu coregrafii Anna Godowska și Sławomir Krawczyński se confruntă cu mitul despre Vaslav Nijinsky. Vă invităm la cel de-al 3-lea spectacol din cadrul stagiunii „dans//pl - Ieri. Mâine. Azi.”

Foto: Foto: Jakub Wittchen pentru Art Stations Foundation
Nijinsky. Sărbătoarea viselor

10 aprilie, ora 19.30
Nijinsky. Sărbătoarea viselor
Distribuţie: Tomasz Wygoda
Coregrafie: Anna Godowska
Scenariu, regie, lumini: Sławomir Krawczyński

Centrul Național al Dansului, Sala Stere Popescu, Bdul Mărăşeşti nr. 80-82, București


Nijinsky. Sărbătoarea viselor este o nouă punere în scenă a lucrării „Sărbătoarea Primăverii” de Igor Stravinski, o capodoperă atât pentru istoria muzicii, cât și a dansului. Un performance solo, o călătorie prin diferitele stări de conștiință ale lui Wacław Niżyński - polonezul dornic să șocheze, precursor și legendă a dansului contemporan. Performance-ul a fost realizat pe baza creației acestuia, precum și a „Jurnalului” scris la retragerea de pe scenă. „Jurnalul” este atât o sursă de informație, cât și un fel de carte de vise visate în stare de veghe și notate cu înfrigurare. Citindu-le, cititorul se poate găsi într-o lume în care oscilează între extaz și neant. „Sunt Dumnezeu înăuntrul meu. Toți au acest sentiment, doar că nimeni nu se folosește de el. Eu mă folosesc de el. Îi cunosc acțiunea. Îi iubesc acțiunea.” - Waclaw Niżyński, în „Jurnal”


Rite_of_dreams_project este proiectul a trei artiști: Tomasz Wygoda (dansator), Anna Godowska (coregrafă) și Sławomir Krawczyński (scenarist, regizor, se ocupă de lumini).

Tomasz Wygoda - dansator, actor, pedagog, coregraf. În calitate de actor, colaborează constant cu Teatrul Vechi din Cracovia, unde joacă în spectacolele lui Krystian Lupa, Paweł Mickiewicz și Michał Zadara. Participă, de asemenea, la spectacolele lui Krzysztof Warlikowski și Agnieszka Olsten. Wygoda realizează coregrafia pentru majoritatea spectacolelor de operă pregătite în ultimii ani de Teatr Wielki - Opera Națională din Varșovia.

Sławomir Krawczyński - regizor de teatru, dramaturg, scenarist, realizează filme de scurt metraj. Cofondator - împreună cu Anna Godowska - al Teatrului Bretoncaffe, al cărui director artistic este. Autor și realizator al proiectului intitulat Dansul corpului visător (începând din 2004), inspirat fiind de metodologia și psihologia orientată pe proces (POP) a lui Arnold Mindell. Proiectul se desfășoară în colaborare cu Academia de Psihologie Orientată pe Proces din Varșovia.

Spectacol din cadrul evenimentului dans//pl - Ieri. Mâine. Azi. organizat în parteneriat cu Centrul Național al Dansului.