Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Muzicieni polonezi la festivalul Ethno Jazz

Duo-ul format din pianistul Krzysztof Kobyliński și chitaristul Maciej Pysz vor urca pe scena Ethno Jazz Festival, unul dintre cele mai mari festivaluri din Republica Moldova. Concertul va avea loc pe 28 septembrie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău.

Foto: Ethno Jazz Festival
Muzicieni polonezi la festivalul Ethno Jazz

Pianist, compozitor, director artistic al Festivalului de ethnojazz Palmjazz și director al Centrului Cultural Jazzovia din Gliwice, Krzysztof Kobyliński a câștigat treptat recunoaștere europeană, artistul ajungând să fie invitat la numeroase festivaluri din țară și din străinătate. Compozițiile sale îmbină jazzul cu suntele etno sau chiar cu muzica clasică. Numeroși muzicieni renumiți au participat la proiectele sale sau i-au interpretat muzica, precum Randy Brecker, Ambrose Akinmusire, Bill Evans, Paolo Fresu, Richard Galliano, Renaud Garcia-Fons, Trilok Gurt. Realizările sale discografice constau în 35 de albume editate în Polonia și în străinătate. 

Maciek Pysz este un chitarist și compozitor polonez cunoscut pentru compozițiile sale inspirate din muzica tango, flamenco, jazz, latino și clasică. A susținut concerte alături de nume mari ale scenei internaționale, precum Daniele di Bonaventura, Tim Garland și Francois Arnaud. Stabilit în Londra din 2003, a fondat acolo primul său Trio, iar în 2008 a înregistrat albumul de debut. Au urmat turnee și colaborări, inclusiv cu Maurizio Minardi și Patrick Bettison, precum și alte albume, ce l-au ajutat să-și consolideze un loc propriu pe scena europeană.

Concertul celor doi muzicieni polonezi va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, ora 19.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, str. Mitropolit Varlaam nr. 78. Biletele pot fi achiziționate online pe www.fest.md sau de la casa de bilete a Filarmonicii. În plus, Maciek Pysz va susține un workshop pe 26 septembrie, ora 14.00, la Colegiul Muzical din Soroca. 

Programul complet al festivalului