Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Monteur-ul Stefan Paruch la One World Romania

Monteur-ul polonez Stefan Paruch va susține în cadrul Festivalului de film documentar One World Romania trei ateliere despre montaj pentru documentariștii care doresc să își îmbogățească cunoștințele și care vor să aplice cu succes la fonduri de finanțare și televiziuni.

Monteur-ul Stefan Paruch la One World Romania

Ateliere pentru documentariști – Am o idee, ce fac mai departe?

21 / 22 martie, ora 9.30 - Centrul Ceh

23 martie, ora 17.00 - Clubul Țăranului Român

Acest atelier intensiv de film documentar este destinat documentariștilor pasionați, dar cu mai puțină experiență, care doresc să își îmbogățească cunoștințele pentru dezvoltarea ideilor lor și să le pună în valoare pentru a aplica cu succes la fonduri de finanțare și televiziuni. Discuțiile vor pleca de la analiza unor fragmente de film bazate pe o gândire creativă - care inspiră la soluții inovatoare - concentrându-se apoi pe proiectele participanților. Fiecare proiect va fi discutat în grup și apoi în sesiuni individuale.

 

Doi mentori, o cineastă și reputată selecționeră de festival, alături de un monteur de film, venind din două țări și două tradiții cinematografice diferite, vor fi cutia de rezonanță a reflecțiilor și aspirațiilor cinematice ale participanților.

Stefan Paruch este monteur de film în Polonia, a colaborat deseori cu renumita Școală Wajda și are o experiență bogată în materie de documentar.

Rada Sesic a regizat câteva documentare multipremiate și colaborează cu cele două mari festivaluri din Olanda: IDFA (Amsterdam) și IFFR (Rotterdam). Este directorul competiției de film documentar a Festivalului de la Sarajevo. Rada a predat teorie de film la Universitatea din Amsterdam și la Institutul Srishti din Bangalore, India.