Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Mikołaj Trzaska IRCHA Clarinet Quartet, la Sibiu

IRCHA Clarinet Quartet este un cvartet de instrumente de suflat, alcătuit din patru muzicieni de excepție, care crează o muzică deosebită tocmai datorită diferitelor tipuri de clarinete folosite. Formația va cânta în cadrul Festivalului Jazz and More de la Sibiu, ediția a 8-a.

Mikołaj Trzaska IRCHA Clarinet Quartet, la Sibiu

6 octombrie - Sala Thalia, str. Cetății nr. 3-5, Sibiu

Proiectul a luat naștere la inițiativa cunoscutului saxofonist și clarinetist Mikołaj Trzaska.
Ideea principală din spatele creării grupului este de a oferi o perspectivă contemporană asupra muzicii evreiești din Polonia, care de mulți ani este sursă de inspirație pentru liderul formației, vezi proiectul „Shofar” realizat împreună cu Raphael Rogiński. Proiectul urmărește, de asemenea, să găsească un numitor comun între muzica hasidică tradițională și muzica contemporană.
Ircha interpretează compoziții proprii, dar și creații ale unor compozitori hasidici necunoscuți, născuți pe teritoriul Ucrainei și Poloniei de astăzi, toate completate de improvizații bogate, complexe derivate din tradiția free jazz-ului.
Formația a lansat de curând primul său album intitulat „Larks Uprising”.

Mikołaj Trzaska - clarinet, saxofon
Wacław Zimpel - clarinet bas
Paweł Szamburski - clarinet bas
Michał Górczyński - clarinet bas