Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Mariusz Adamczak la Music-Us! Summer Camp

Tânărul pianist Mariusz Adamczak va susține cursuri de pian și un recital în cadrul celei de-a doua ediții a Music-Us! Summer Camp, un proiect de talie internaţională organizat de Fundaţia ConstantArt împreună cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Polonez din București, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanţa și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Mariusz Adamczak la Music-Us! Summer Camp

Cursuri: 14-21 iulie - Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 11, Constanța
Recital: 17 iulie - Muzeul de Artă, bd. Tomis nr. 82-84, Constanța

Recitalul va fi susținut alături de Cvartetul de coarde „Consonanțe” al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău. În program se află și lucrarea „Variațiuni după o temă de Paganini” de Witold Lutosławski, marcând astfel aniversarea celor 100 de ani de la nașterea marelui compositor polonez.

Mariusz Adamczak a început studiul pianului la vârsta de 7 ani. Începând cu anul 1991 a lucrat sub îndrumarea prof. Gabriela Weiss și a participat la masterclass-uri susținute de maestrul Vladimir Ashkenazy, Prof. Gary Graffman, Prof. Lee Kum-Sing, Kevin Kenner și Gerardo Vila. A studiat la Academia de Muzică din Cracovia și la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa renumitului pianist român Viniciu Moroianu.

A câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale de pian, dintre care amintim: „Konzerteum International Piano Competition” (Grecia), premiul I și Marele Premiu al Concursului Național de Pian patronat de Ministerul Culturii din Polonia și Marele Premiu al Concursului Internațional „Pro-Piano România”.

A realizat înregistrări live și de studio la Radio „Opole”, „Planete” TV, Radio Cluj și BBC. A concertat în Polonia, Belgia, Austria,Germania, Olanda, Italia, România, Republica Moldova, Maroc, Spania, Uzbekistan și Statele Unite ale Americii.