Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Fotografi polonezi, la Photo Romania Festival Cluj

Tânărul fotograf polonez Marcin Ryczek, autorul celebrei fotografii „A Man Feeding Swans in the Snow” va prezenta seria de lucrări intitulată „Minimalism in symbols” la cel mai mare festival de fotografie din Estul Europei. În afară de el, la Reactor de Creatie și Experiment vor fi expuse lucrările altor fotografi polonezi.

Foto: Marcin Ryczek
Fotografi polonezi, la Photo Romania Festival Cluj

Wernisajul expoziției lui Marcin Ryczek va avea loc pe 17.05.2014 de la ora 16:00 în Cazinoul de la Parcul Central din Cluj.

Lucrările lui Marcin Ryczek au fost expuse în ultimul an în cadrul mai multor evenimente, printre altele în Japonia, Franța, China și Germania. Cea mai cunoscută fotografie a lui, „A Man Feeding Swans in the Snow”, a câștigat multe premii în cadrul unor concursuri prestigioase și a fost inclusă în colecția de referință a Bibliotheque Nationale de France.

Fotografia „A Man Feeding Swans in the Snow” a fost publicată în ziare și portaluri din întreaga lume (printre altele în The Guardian, The Telegraph, Der Spiegel, Yedioth Ahronoth, La Repubblica, Politiken, 20 Minuten, National Gegraphic). Pe platforma Reddit, doar în decursul unei zile fotografia a cotat 3 milioane de vizualizări cu comentarii pozitive. De asemenea, a primit opinii foarte călduroase din partea unor personalități din lumea culturii. Portalul american The Huffington Post a considerat această lucrare una dintre 5 cele mai bune fotografii ale anului 2013: http://www.huffingtonpost.com/julie-grahame/2013-year-in-photography-fine-art_b_4462989.html

O altă lucrare a lui Ryczek, „Liberation”, a fost premiată în cadrul concursului „The 29th Chelsea International Fine Art Competition” și va fi prezentată, împreună cu alte lucrări în cadrul prestigioasei expoziții Agora din New York http://www.agora-gallery.com/artistpage/Marcin_Ryczek.aspx

Lucrările altor tineri fotografi din Polonia, printre care Agata Kalinowska, Jan Eisberg, Joanna Ziajka, Krystian Lipiec, Maciej Kułakowski, Marta Cieślikowska, Mateusz Pałka, Ola Matyas i Kamil Szczepaniak, Ola Walków, Olga Ozierańska, Piotr Pytel, Pamela Granatowski, Tomasz Piech, vor fi expuse la Reactor de creatie si experiment (str. Petofi Sandor 4). Vernisajul va avea loc pe 19.06.2014 la ora 17:00.