Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Marcin Masecki/Paweł Szamburski la JAZZ IN CHURCH

Cel mai tânăr și ambițios festival de jazz din București a început! Cea de-a doua seară a festivalului Jazz in Church va fi deschisă de polonezii Marcin Masecki, la pian, și Paweł Szamburski, clarinet, ambii reprezentanți de marcă ai scene de jazz de la Varșovia.

Marcin Masecki/Paweł Szamburski la JAZZ IN CHURCH

4 aprilie, ora 19.00 - Biserica Luterană, str. Luterană nr. 2, București

Născut în anul 1982, Marcin Masecki a fost copil precoce și a demonstrat o deprindere timpurie a instrumentului-rege. Acum este deja compozitor matur și dirijor consacrat, laureat al multor premii internaționale. Bursier la Berklee, lider de proiecte proprii, co-participant la ale altora, numele său rasună în mediul muzical independent al capitalei poloneze. Concertează atât solo, cât și în toate formulele posibile de duo, trio, cvartet sau chiar big band, experimentează cu jazz-ul și se desăvârșește în linia muzicii clasice.

Are propriul său festival, mai multe trupe și, ca o încununare a pasiunii sale arzătoare pentru universul clapelor, și-a construit un clavecin.

Paweł Szamburski (n. 1980) a studiat muzicologie și antropologie culturală. Cofondator al Asociației Culturale LADO - ce promovează dezvoltarea noului mediu cultural polonez -, se implică totodată în muzica de spectacol – dans, teatru, film, lectură literară. La loc de cinste în activitatea se află improvizația. A obținut premii internaționale pentru coloane sonore de film, fiind foarte activ în felurite variante scenice.

Celor doi muzicieni le place să creeze spontan tonuri proprii, dar și să redea cu subtilitate intensă muzica lui Arvo Pärt și a altor compozitori clasici.