Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Marcin Brzozowski - „Clapham Junction”

Monodrama autorului Marcin Brzozowski, „Clapham Junction”, poate fi considerată, fără nici un dubiu, o încercare de reprezentare a unui „erou al timpurilor noastre”.

Marcin Brzozowski - „Clapham Junction”

Personajul purtător al „genei singurătății” este dezrădăcinat, așadar, se găsește într-un continuu provizorat, trăiește – oarecum ilegal – într-o subterană pustie, necunoscută nimănui, și pe care nimeni nu încearcă să o descopere. Actorul a reușit să creeze în mod magistral spațiul gării subterane, abandonate, în care – ca spectatori – am poposit pentru un timp, pentru ca singurătățile noastre să se afle față în față cu singurătatea personajului.

Actorul devine pentru un moment spectator. În acest fel se începe o relație de schimb, care va fi prezentă de-a lungul  întregii piese. Actorul conduce publicul - la braț sau de mână - din întunericul sălii către lumina de pe scenă. Îl însoțește cu căldură și amabilitate, și, prin aceasta, îi arată dorința sa de întâlnire și comunicare. Într-o altă scenă, el invită din public o fată și o aduce cu blândețe pe scenă, în lumea lui. Călătoria lor tăcută este însoțită de liniștea publicului, care are sentimentul că ia parte la un fel de inițiere…

Premii:

- Premiul I, Festivalul polonez al Teatrelor Cu Un Singur Actor (OFTJA), Wrocław, 2002

- Marele Premiu al Întâlnirilor Teatrale de la Łódź, 2002

- Premiul I, Festivalul Teatrelor Independente Ostrów Wlkp., virgula 2005

Spectacol în limba engleză

Eveniment din cadrul Microstagiunii de monodrame: „4 fărâme de teatru polonez”

 

Publicat: 21-04-2013

Unde şi când?

Bilete

Biletele pentru spectacolul de la București (27 lei, redus 20 lei) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrelor Mic și Foarte Mic, prin rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro.

Parteneri

Teatrul Naţional Târgu Mureş Teatrul Mic și Foarte Mic