Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Manifestări poloneze la festivalul Timishort 2013

În programul festivalului de film Timishort de la Timișoara (25-28 aprilie) au fost incluse două animații poloneze, „Viteză” și „Toto”, care vor participa în competiția internațională. Iar în deschiderea festivalului, va cânta duetul de muzică experimentală Napszykłat din Poznań.

Manifestări poloneze la festivalul Timishort 2013

Competiția internațională

VITEZĂ / Velocity
Marea Britanie, 2012, 6 min.
Regia: Karolina Głusiec

Întotdeauna am crezut că am o memorie perfectă. Am vrut să-ţi arăt desenele astea. O colecţie de desene, amintiri şi pierderi. Dintr-un loc care s-a schimbat.

Karolina Glusiec s-a născut în Lublin, Polonia. A absolvit masteratul de animaţie la Royal College of Art. În prezent, locuieşte în Londra şi lucrează la un film nou.

Proiecții:
25 aprilie, de la ora 21.30 - Cinema Timiș, bd. Revoluției nr. 7
26 aprilie, de la ora 16.00 - aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, bd. Vasile Pârvan nr. 4A

TOTO
Polonia, 2013, 12 min.
Regia: Zbigniew Czapla

Toto, un caleidoscop de evenimente pline ochi de suspans şi uimire, este o poveste universală a naivităţii şi a visurilor de copil pierdute ireversibil. Dacă ne lipsesc cuvintele pentru a numi fenomenul, nu putem şti cu exactitate ce s-a întâmplat.

Născut în 1972, Zbigniew Czapla este scenarist, regizor, animator, pictor şi artist grafic. A absolvit studiile de artă grafică ale Academiei de Arte Frumoase din Cracovia, specializându-se în filmul de animaţie. Este autor de animaţii experimentale şi a câştigat premii la diverse festivaluri. De asemenea, a participat la numeroase expoziţii individuale de pictură şi grafică atât în Polonia, cât şi în străinătate. Este membru al Asociaţiei Internaţionale a Filmului de Animaţie ASIFA.

Proiecții:
27 aprilie, de la ora 18.00 - Cinema Timiș, bd. Revoluției nr. 7
28 aprilie, de la ora 16.00 - aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, bd. Vasile Pârvan nr. 4A

 

Concert NAPSZYKŁAT - 25 aprilie, ora 23.00, Van Graph K'fe, str. Matei Corvin nr. 4


Duetul NAPSZYKŁAT s-a remarcat de-a lungul timpului prin muzica sa originală, devenind în prezent unul dintre cele mai interesante fenomene de pe scena muzicală contemporană din Polonia.
Compusă din Robert Piernikowski și Marek Karolczyk, Napszykłat produce o muzică experimentală aflată la granița dintre electronic și acustic, împletind elemente de hip-hop, muzică electronică contemporană, noise și dubstep cu vocea lui Piernikowski, care este totodată autorul textelor.
Muzica formației s-a bucurat de apreciere nu numai în țară, dar și în străinătate, fapt certificat de prezența duetului la multe festivaluri, printre altele la Wilsonic Festival (Bratislava), Next Festival (Bratislava), Pulse Festival (Londra), Unsound Festival (New York), Primavera Festival   (Barcelona), Open'er Festival (Gdynia), OFF Festival (Katowice).