Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Magdalena Ptasznik, la eXplore dance festival

Performance-ul electrizant al tinerei dansatoare poloneze Magdalena Ptasznik va fi una dintre atracţiile festivalului eXplore din acest an. După cum scrie însăşi artista, „surface.territory” este o coregrafie pentru spaţiu, corp, materie şi timp.

Magdalena Ptasznik, la eXplore dance festival

29 septembrie, ora 20.00 - WASP = WORKING ART SPACE & PRODUCTION, str. Ion Minulescu 67-93, staţia de metrou Timpuri Noi

În acest spectacol, performer-ul devine parte din peisajul minimalist răspândit pe podeaua scenei. Călătorind prin acest peisaj, întâlneşte anumite obiecte-materiale. Ca urmare a acestor întâlniri, atât obiectele cât şi performer-ul se transfromă. Performace-ul este o sculptură instantanee în timp, este ceea ce publicul poate vedea şi experimenta pe durata spectacolului şi nimic mai mult.

Magdalena Ptasznik, performer, coregraf, a absolvit School for New Dance Development din Amsterdam şi Sociologia la Universitatea din Varşovia. A învăţat să danseze în cadrul gupului condus de Anna Godowska, unde a luat parte la primele proiecte. A participat la numeroase ateliere de dans. În anul 2007 a absolvit un curs de instructori de dans contemporan organizat de Centrul Mazovian de Cultură şi Artă. În 2010 şi 2011, a participat la stagii de coregrafie conduse de Meg Stuart şi La Ribot. Bursieră a programului danceWEB 2011 desfăşurat în cadrul festivalului ImPulsTanz de la Viena. Este autoarea multor proiecte solo (printre altele „exercises for a Hero”, „secrets”). Coregrafia este pentru ea o unealtă care crează condiţii necesare experimentării timpului şi spaţiului. Percepe corpul uman ca pe un vehicul pentru această experienţă.

performance-ul şi coreografia Magdalena Ptasznik
muzica Szymon Kaliski
costumele Marysia Ciernioch
curator artistic Ria Higler
realizarea tehnică Łukasz Kędzierski
producţia Art Stations Foundation