Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Românii în goană după happy-end de Bogumił Luft

Cartea Românii în goană după happy-end de Bogumił Luft, care a fost foarte bine primită în Polonia, a apărut în 2015 și în limba română (inclusiv în ediție digitală), în colecţia „Ego-grafii” a Editurii Polirom. Publicarea ediției românești, în traducerea Anei Maria Luft, s-a realizat cu sprijinul Institutului Cărții din Polonia.

Românii în goană după happy-end de Bogumił Luft

Cartea poate fi achiziționată în librăriile bune, inlusiv cele online, precum și pe site-ul Editurii Polirom.

Peste treizeci de ani de întâlniri şi experienţe ale ziaristului, publicistului şi diplomatului Bogumił Luft au dat roade într-o minunată şi foarte personală poveste despre ţări încă prea puţin cunoscute în Polonia: Românii în goana după happy-end.
Volumul semnat de Bogumił Luft este o poveste cu o intrigă complexă despre întîlnirea a două popoare – polonez şi român –, precum şi despre moldoveni, care încearcă să-i ajungă din urmă.  Prezentarea României și Republicii Moldova din perspectiva jurnalistului polonez, fost diplomat, s-a bucurat de un succes deosebit, trezind interesul media, fiind apreciată atât de critica literară, cât și de publicul larg cititor.
Românii în goana după happy-end a apărut cu sprijinul Institutului Polonez al Cărții - Programul de Traduceri © Poland.

Luft este un autor special. A fost ambasador al Republicii Polone în România, apoi în Moldova. Stăpîneşte excelent problematica acestor două ţări, mînuieşte în mod strălucit condeiul şi este un observator ager şi pătrunzător. România îl fascinează şi din motive personale, fapt care face ca lectura acestei cărţi să fie şi mai agreabilă. Se poate observa de asemenea lesne cît de mult s-a schimbat părerea autorului despre întrebările clasice ale epocii postcomuniste. România şi Moldova sînt două ţări ale unui singur popor, crunt înjumătăţit de istorie. Istoria României citită în paginile eseului lui Luft e ca un drog – dă dependenţă.” Adam Michnik

Bogumił Luft (n. 1955) - ziarist şi publicist, începînd cu anul 1981 colaborator al revistei lunare “Więź”. A călătorit împreună cu Papa Ioan Paul al II lea în Columbia, Argentina, Chile, Elveţia, Belgia, Franţa şi Cehia. În anul 1989 a publicat în săptămînalul „Tygodnik Solidarność”, iar în anii următori - în „Spotkania”. În perioada 1999-2006 a fost redactor, publicist şi comentator politic al cotidianului “Rzeczpospolita” şi comentator radio şi TV. Între anii 2001-2003 a fost corespondent al cotidianului „Rzeczpospolita” la Bucureşti şi Chişinău. În perioada 1993-1999 a fost  ambasadorul Republicii Polone în România, iar între anii 2010-2012 - ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova.