Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Lansare Henryk Sienkiewicz la Gaudeamus

Sâmbătă, 22 noiembrie, la ora 13.00, la Târgul de Carte Gaudeamus (standul Editurii Lider) va avea loc lansarea volumului „Paznicul farului. Nuvele” de Henryk Sienkiewicz. Prezenta ediție românească aduce o importantă contribuție la promovarea în România a operei unuia dintre cei mai importanți clasici ai literaturii polone și universale, primul laureat dintr-o țară slavă al Premiului Nobel pentru literatură (în 1905)

Lansare Henryk Sienkiewicz la Gaudeamus

Lansarea volumului „Paznicul farului. Nuvele de Henryk Sienkiewicz, studiu introductiv, traducere și note de Anca Irina Ionescu

Invitați: prof. Constantin Geambașu, Luiza Săvescu (Institutul Polonez)

Volumul prezintă cititorului român, într-o traducere nouă, o selecţie a celor mai reuşite nuvele ale lui Henryk Sienkiewicz, începând cu „Janko muzicantul”, una dintre cele mai cunoscute, continuând cu câteva nuvele inspirate din călătoria şi din sejurul autorului în America, inclusiv „Amintiri din Mariposa”, care nu a mai fost tradusă, şi încheind cu „Bartek învingătorul”, poate cea mai fermă luare de atitudine a lui Sienkiewicz împotriva politicii de deznaţionalizare şi de germanizare din Polonia aflată sub stăpânirea prusiană.