Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Întâlnire cu Lidia Ostałowska, la Chișinău

Joi, 31 octombrie, la ora 17.45, la Librăria din Centru din Chișinău (bd. Ștefan cel Mare nr. 126) va avea loc lansarea volumului „Țiganul tot țigan” de Lidia Ostałowska, apărut la Editura Arc, în traducerea Cristinei Godun. La lansare, alături de autoare, vor participa scriitorul Vitalie Ciobanu, Natalia Duminică de la Centrul Național al Romilor și Lucia Țurcanu, critic literar.

Întâlnire cu Lidia Ostałowska, la Chișinău

„Țiganul polonez Limalo pleacă în România. Vrea să vadă satele din Podișul Transilvaniei și să coboare până în adâncul sărăciei pe care o trag țiganii. Căci poate în acest ținut al foametei pulsează viața după care tânjește. Poate acolo țiganul mai iubește țiganul. (…) Țiganul tot țigan. Fie el dascăl ungur, păstor moldovean, filozof din Slovacia, croitor din Cehia – toți sunt frați. Așa gândește Limalo. Vrea ca în această familie să fie loc și pentru un calic. Pleacă în cîlîtorie și, la întoarcere, vrea să poată spune: - Țiganii români sunt sărmani, dar cinstiți. Eu am fost pe la ei.”

Lidia Ostałowska (n. 1954, Varșovia) / jurnalistă, reporter, prozatoare, activist social.

Lidia Ostałowska a absolvit cursuri de filologie polonă la Universitatea din Varșovia. Din anul 1989 este jurnalist la renumitul cotidian „Gazeta Wyborcza”. Autoare a unor reportaje despre cei a căror viață este mai grea - minoritățile naționale și etnice, femei, tineri aparținând unor subculturi și despre cei excluși din viața socială, precum și co-autoare a numeroase volume de reportaj. În 2000 a apărut ediția I a cărții Cygan to Cygan/ Țiganul tot țigan (ediția a II-a - 2012), în anul 2011 a publicat volumul de reportaj Farby wodne/Acuarele (nominalizat la Premiul Literar Nike 2012 și la Premiul Gwarancje Kultury 2012), iar în 2012 - cartea Bolało jeszcze bardziej/A durut și mai mult (nominalizată la Premiul „Ryszard Kapuściński”).

Cărți publicate:
- Cygan to Cygan, Editura Czarne, 2000, 2012 (ediția română „Țiganul tot țigan”, trad. Cristina Godun, Editura ARC, 2011, Chișinău)
- Farby wodne/Acuarele, Editura Czarne, 2011
- Bolało jeszcze bardziej/A durut și mai mult, Editura Czarne, 2012.