Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Krzysztof Grabowski, „Miłka”

„Miłka” este un one-man show inspirat din piesa „Groapa cu nisip” a autorului Michał Walczak, una dintre cele mai des reprezentate piese de teatru contemporan polonez. „Monodrama lui Krzysztof Grabowski este o povestire despre singurătatea absolută, despre căutarea sinelui. Despre o persoană care nu se poate regăsi, nu poate spune de cine are nevoie, iar atunci când își inventează o prietenă, nu poate trăi cu ea.”

Krzysztof Grabowski, „Miłka”

Din piesa cu două personaje a fost înlăturată Miłka. A rămas Protazek, cu lumea sa compusă din bucăți. Prima dintre ele, cea care îi este cea mai apropiată, este lumea jocului cu figurina sa, Batman. Lumea evadării din viața reală, care provoacă durere, creează complexe, condamnă la singurătate… această lume, numai a lui, este jucată în limba sufletului, a inimii lui – în limba polonă. Încercarea legăturii cu o altă persoană, ultima sforțare de a se deschide în fața altui om, este jucată într-o limbă străină lui Protazek. El se străduiește să comunice într-o limbă pe care nu o cunoaște. Cu toate acestea, cele două lumi se întrepătrund. Dacă se întâmplă ceva într-una dintre aceste lumi, acest lucru se răsfrânge și asupra celei de-a doua. Acest parcurs îi permite spectatorului să urmărească firul principal al poveștii și să meargă pe urmele acestei istorii care trezește încă de la bun început sentimentul că „Monodrama lui Krzysztof Grabowski este o povestire despre singurătatea absolută, despre căutarea sinelui. Despre o persoană care nu se poate regăsi, nu poate spune de cine are nevoie, iar atunci când își inventează o prietenă, nu poate trăi cu ea.”

Premii:

- Premiul II, Festivalul Internațional al Teatrelor Cu Un Singur Actor, Moscova, 2010

- Premiul Publicului, Festivalul Festivalurilor Teatrelor Cu Un Singur Actor, ediția a 5-a, Toruń, 2010

- Premiul  Mareșalului Voievodatului Sileziei Inferioare, Întâlnirea Internațională a Teatrelor Cu Un Singur Actor (WROSTJA), Wrocław, 2010

- Premiul I, Festivalul polonez al Teatrelor Cu Un Singur Actor (OFTJA), Wrocław, 2009.

Spectacol în limbile polonă și română.

Eveniment din cadrul Microstagiunii de monodrame: „4 fărâme de teatru polonez”

Publicat: 29-03-2013

Unde şi când?

Bilete

Biletele pentru spectacolul de la București (27 lei, redus 20 lei) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrelor Mic și Foarte Mic, prin rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro.

Parteneri

Teatrul Naţional Târgu Mureş Teatrul Mic și Foarte Mic