Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Kroke la festivalul Balkanik

Pe 9 septembrie, minunatul trio Kroke din Cracovia va reprezenta Polonia la ediția din acest an a Festivalului Balkanik de la București, cel mai mare eveniment din România care aduce aproape muzica lumii. Interesantele lor creații fac trimitere la tradiții muzicale diverse, unele mai puțin cunoscute, iar adesea sunt inspirate și de muzica klezmer.

Foto: Fot. Jacek Dyląg
 Kroke la festivalul Balkanik

Kroke este una dintre cele mai interesante formații europene reprezentând curentul muzicii etnice, fiind prezentă pe scenă deja de 25 de ani.
 
Trioul fondat de către trei prieteni de la Academia de Muzică, al cărui nume înseamnă „Cracovia” în limba idiș, a început prin a crea muzică inspirată de creația klezmer. În timp, s-a îndreptat spre surse muzicale de inspirație foarte variate și și-a creat un limbaj artistic propriu, prin care valorifică, printre altele, muzica Orientului sau din Balcani. Kroke este format din: Jerzy Bawoł (acordeon), Tomasz Kukurba (violă) și Tomasz Lato (contrabas). În această componență formația a realizat mai multe CD-uri și a participat la numeroase proiecte muzicale.  
 
Scena celei de-a 8-a ediții a Festivalului Balkanik, care va avea loc în perioada 7-9 septembrie 2018, desfășurându-se pentru a doua oară la Gara Regală Băneasa din București, va găzdui interpreți din mai multe țări, printre care se numără Albania, Israel, Turcia, Polonia și România. 
Concertul Kroke de la București va avea loc duminică, 9 septembrie, cu începere de la ora 19.30.
 
Institutul Polonez din București este partener al Festivalului Balkanik și co-finanțator al spectacolului formației Kroke.
 
Acesta este al doilea concert al formației în România din acest an, căci în iunie trioul a fost invitat al festivalului Jazz in the Park de la Cluj.
 
Programul detaliat al festivalului și informații despre bilete se află la www.balkanikfestival.ro 
 
Mai multe despre formația Kroke: www.kroke.com