Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Karnas Formula în Republica Moldova

Cvartetul polono-german de jazz Karnas Formula va susține două concerte în Republica Moldova: la Tiraspol și la Chișinău, în cadrul Festivalului Ethno-Jazz. Înființat de vocalistul Grzegorz Karnas, grupul este cunoscut în Polonia și străinătate pentru concertele sale dinamice, aproape hipnotice, în care improvizația joacă un rol important.

Foto: Bogdan Krężel
Grzegorz Karnas

16 septembrie, ora 18.00 – Palatul Culturii, Tiraspol

17 septembrie, ora 19.00 – Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, str. Mitropolit Varlaam nr. 78, Chișinău

 

Vocalistul polonez Grzegorz Karnas provine dintr-o familie fără tradiții muzicale academice. Muzicianul a colaborat cu legende ale jazzului polonez, dar și cu artiști notorii de pe scena de jazz europeană. Laureat al Marelui Premiu în cadrul concursurilor internaționale de jazz vocal de la Zamość (Polonia), Crest (Franța) și Bruxelles (Belgia). Muzician activ pe scena de jazz europeană, producător muzical, lingvist, pedagog, blogger. Colaborează  cu casa de discuri Hevhetia din Slovacia și cu BMC Records din Ungaria. Până în prezent a înregistrat șase albume și a susținut concerte în Franța, Germania, Norvegia, Ucraina, Marea Britanie, România, Belgia, Maroc, Danemarca, Ungaria, Elveția, Cehia, Azerbaidjan, Vietnam și China.

Din 2008 este inițiatorul Întâlnirilor Internaționale ale Muzicii, Creativității și Expresiei „Voicingers” din Żory, localitatea în care s-a născut, festival care a contribuit atât la promovarea interpreților de jazz aflați la începutul carierei lor internaționale, cât și la dezvoltarea muzicală a artiștilor neprofesioniști.

„Improvizațiile lui Karnas sunt un amestec original plin de o sensibilitate profundă. (…) Karnas face ca orice sunet să fie muzical. Îl prelucrează, îi dă consistență (…). În vocalistica jazz n-a mai fost de mult timp o așa imaginație.” – ziarul belgian „Le Soir”

 

Karnas Formula:

Grzegorz Karnas – voce

Florian Möbes – chitară

Mariusz Praśniewski – contrabas

Grzegorz Masłowski – tobe