Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Jazz polonez la Gărâna Jazz Festival

Talentata formație poloneză Maciej Obara Quartet vine pentru prima dată în România pentru a urca pe scena festivalului Gărâna Jazz Festival, care va avea loc în perioada 11-14 iulie.

Foto: Urszula Tarasiewicz
Jazz polonez la Gărâna Jazz Festival

Gărâna Jazz Festival este cea mai interesantă manifestare jazz din România. La invitația directorului festivalului, Marius Giura, un mare cunoscător al muzicii jazz, polonezii susțin concerte în mod regulat. Participarea lor la festival este sprijinită de Institutul Polonez din București.

Tânărul și talentatul saxofonist polonez Maciej Obara pregătește pentru publicul din această vară de la Gărâna Jazz Festival un concert deopotrivă liric și plin de energie, alimentat de o pasiune enormă pentru improvizație. A debutat la ECM Records, în 2017, cu albumul „Unloved” pe care-l va prezenta în cadrul festivalului, conceput ca o declarație personală, mărturisește muzicianul, către oamenii foarte dragi și locurile care îl inspiră.

Secondat de alte trei personalități ale jazz-ului scandinav, norvegienii Håvard Wiik la pian și Ole Morten Vågan la contrabas și suedezul Jon Fält la baterie, va compune în timp real un tablou muzical improvizat și nonconformist. Cele două tradiții muzicale, ale jazz-ului polonez și scandinav, și-au pus amprenta asupra quartetului, rezultatul fiind un sound original, o muzică căreia îi simți sinceritatea și spiritul liber.

Maciej Obara Quartet este proaspătul câștigător al premiului BMW Welt Jazz Award 2019 (a concurat în finală cu Rudresh Mahanthappa Quintet), concurs organizat în luna mai. 

Concertul va avea loc în ultima zi de festival, duminică, 14 iulie, de la ora 19.00, pe scena principală din Poiana Lupului.

Maciej Obara – saxofon alto

Håvard Wiik – pian

Ole Morten Vågan – contrabas

Jon Fält – baterie

Programul complet al festivalului și informații despre bilete: www.garana-jazz.ro