Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Janusz Stolarski - „Orfeu și Euridice”

Monodrama „Orfeu și Euridice” a fost inspirată de poemul omonim scris de Czesław Miłosz după moartea soției lui, Carol. Spectacolul este unul multimedia, în care sunt folosite modalități moderne de exprimare artistică, apropiate și pe înțelesul publicului contemporan.

Janusz Stolarski - „Orfeu și Euridice”

Spectacolul este creația a trei artiști: Janusz Stolarski (regizor și actor), Tomasz Jarosz (videomaker) și Patryk Lichot (compozitor și muzician). Fiecare dintre ei încearcă să deslușească taine și să răspundă unor întrebări care se găsesc în poemul lui Miłosz. Viziunile artiștilor care au creat acest spectacol se diferențiază și, în același timp, sunt complementare.  Folosind limbajul specific poeziei - un limbaj metaforic, omisiv și simbolistic - autorii vor să trezească imaginația spectatorilor, să îi provoace la a-și pune propriile întrebări și la a găsi propriile răspunsuri. Autorii  încearcă să descopere ceea ce stă ascuns în mituri, ceea ce este peren și universal, taina existenței umane, cu care dintotdeauna s-au măsurat poeții și filozofii.

Premii:

- Medalia de Aur, Festivalul Internațional de Monodrame, ediția a 35-a, Belgrad

- Premiul Secției de Creativitate a Academiei de Teatru.

Spectacol în limba română.

Poemul lui Czesław Miłosz, în traducerea lui Constantin Geambașu și a Passionariei Stoicescu, este recitat de către Lari Giorgescu.

Eveniment din cadrul Microstagiunii de monodrame: „4 fărâme de teatru polonez”

Publicat: 24-04-2013

Unde şi când?

Bilete

Biletele pentru spectacolul de la București (27 lei, redus 20 lei) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrelor Mic și Foarte Mic, prin rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro.

Parteneri

Teatrul Mic și Foarte Mic