Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Jakub Tchorzewski, concert la Târgu Mureș

Tânărul pianist polonez Jakub Tchorzewski va concerta împreună cu Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, sub bagheta maestrului Theo Wolters din Olanda. Programul va conține, printre altele, Concertul pentru pian şi orchestră nr.2 în Fa major de Dmitri Șostakovici.

Jakub Tchorzewski, concert la Târgu Mureș

Joi, 21 martie, ora 19.00 - Palatul Culturii, str. George Enescu nr. 2

Theo Wolters, dirijor (Olanda)
Jakub Tchorzewski, pian (Polonia)

În program:
D. Şostakovici: Concert pentru pian şi orchestră nr. 2 în Fa major
C. Franck: Simfonia în re minor

Despre interpretarea tânărului pianist polonez, The International Piano nota că este „plină de vigoare și precizie ritmică”, în timp ce The Washington Post, în relatarea finalei celei de-a 55-a ediții a Concursului Internațional de Pian de la Washington, desfășurat în prestigioasa sală a Kennedy Center din Washington D.C., remarca faptul că artistul „a dat dovadă de imaginație sonoră”. Schweizer Musikzeitung îl descrie ca fiind un muzician „remarcabil și foarte promițător”. Jakub Tchorzewski a susținut până acum concerte și recitaluri în majoritatea țărilor din Europa, în SUA, Brazilia și Japonia, o serie dintre interpretările sale fiind înregistrate și difuzate de radiourile din Polonia, Cehia, Slovacia și Elveția.

Revista Neue Zeitschrift für Musik a acordat CD-ului de debut al pianistului, editat de Musiques Suisses în 2007, aprecierea maximă pentru interpretare muzicală și alegerea repertoriului. CD-ul conține înregistrările în premieră mondială ale operelor complete pentru pian solo ale compozitorului maghiar Sándor Veress, elev al lui Bartók și Kodály, și profesor al lui György Ligeti, György Kurtág și Heinz Holliger.

Jakub Tchorzewski a fost invitat să concerteze pe scena unor festivaluri importante din Italia (Bologna Festival, Festival pianistico di Roma, Verdi Festival di Parma), Polonia (Chopin-Transgresje, Festivalul Pianisticii Poloneze de la Słupsk) și Elveția (Veress 2007, Biennale Bern, «frisch gestrichen!» Basel). Recent artistul a concertat la Veneția, la Teatro La Fenice, Fondazione Giorgio Cini și Ateneo Veneto, la Teatro Regio din Parma, Teatro A. Bonci din Cesena, Teatro Sociale din Bergamo, Auditorium Pollini din Padova, Accademia dei Concordi din Rovigo și la Filarmonica di Trento.

Pe lângă activitatea desfășurată în calitate de solist, pianistul este pasionat și de muzica de cameră. A colaborat cu numeroase ansambluri camerale, cum ar fi Zephyr Festival String Quartet, precum și cu artiști ca Jodi Levitz și Bettina Mussumeli, membri ai Ives Quartet, cu primii flautiști ai Orchestrei Santa Cecilia din Roma Carlo Tamponi și Maurizio Bignardelli precum și cu Ludmila Peterkova, profesor la clasa de clarinet la Conservatorul din Praga. În decembrie 2010, în colaborare cu clarinetistul Francesco Toso și violoncelistul Luca Paccagnella, Jakub Tchorzewski a înregistrat un CD cu trio-uri pentru clarinet, violoncel și pian de Mihail Glinka, Nino Rota și Johannes Brahms.