Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Promovează istoria Poloniei și câștigă un premiu

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone a anunțat organizarea unui concurs pentru cea mai bună publicație într-o limbă străină care promovează istoria Poloniei și cea mai bună publicație în limba polonă din domeniul istoriei diplomației poloneze. Istoricii pot participa cu lucrările pe care le-au publicat în anii 2015 și 2016, până la data de 15 septembrie 2017.

Foto: Muzeum Narodowe w Krakowie
Promovează istoria Poloniei și câștigă un premiu

Pot fi înscrise în concurs monografii științifice, publicații popularizatoare a științei și ediții ale izvoarelor. Câștigătorul concursului la categoria cea mai buna publicație într-o limbă străină care promovează istoria Poloniei va primi un premiu în bani, în sumă de 10 mii de euro, iar câștigătorul concursului la categoria cea mai buna publicație din domeniul istoriei diplomației poloneze – un premiu în valoare de 20 de mii de zloți.

Premiile concursului vor fi acordate de către Ministrul Afacerilor Externe, la propunerea Consiliului Diplomației Istorice.

Regulile de înscriere în concurs a publicațiilor:
1. Condiția participării la concurs este trimiterea lucrărilor până la data de 15 septembrie 2017 (se va lua în considerare data primirii lucrărilor la Ministerul Afacerilor Externe).
2. Lucrările pentru concurs vor fi trimise sub forma a 3 exemplare a respectivei publicații; la acestea, vor fi eventual atașate (dacă acest lucru este posibil) recenzii, opinii publicate, precum și recenzii ale editurilor.
3. La ediția din acest an a concursului pot fi înscrise exclusiv lucrări publicate între ani 2015–2016.
4. Vă rugam ca publicațiile să fie expediate pe adresa: Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Departament Dyplomacji Publicznej i Kulturalnej, Al. J. Ch. Szucha 23, 00-580 Warszawa; cu mențiunea pe plic „Konkurs Historyczny Ministra SZ”; sau să fie depuse la Dziennik Podawczy Ministerstwa Spraw Zagranicznych / Registratura Ministerului Afacerilor Externe, Al. J. Ch. Szucha 21, wejście od ul. Litewskiej / intrarea dinspre str. Litewska, între orele 8.15-16.15, de luni până vineri.
5. Întrebările referitoare la concurs se vor trimite exclusiv pe adresa: bukareszt[at]instytutpolski.org, cu includerea în titlu a denumirii: „Konkurs Historyczny Ministra SZ” / „Concursul pentru Istorici al Ministrului Afacerilor Externe”
6. MAE al Republicii Polone nu va returna exemplarele publicațiilor înscrise în concurs.

Regulile detaliate ale concursului sunt prezentate în Ordinul nr. 24 al Ministrului Afacerilor Externe din 18 iulie 2017 cu privire la Concursul pentru Istorici al Ministrului Afacerilor Externe (împreună cu anexele). 
Citește aici versiunea în limba polonă a ordinului >>>