Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Invitat polonez la Timișoara Jazz Festival

Ritmuri de fusion, funk și latino se vor regăsi într-o combinație unică în spectacolul electrizant pe care basistul polonez Wojtek Pilichowski și membrii formației româno-cehe FunCuBello îl vor crea pe scenă în deschiderea festivalului de jazz de la Timișoara pe 26 octombrie.

Invitat polonez la Timișoara Jazz Festival

Wojtek Pilichowski și-a început cariera de muzician profesionist în urmă cu 25 de ani. Primul album solo a fost lansat în 1994 și a fost o revelație pentru mulți ascultători. I-au urmat alte 13 albume solo, printre care și 3 dvd-uri cu înregistrări ale unor concerte deosebite. A colaborat la peste 100 de albume ale altor artiști, fiind considerat un chitarist bass remarcabil. Michał Urbaniak, Gregg Bissonette, Ricky Latham, Maryla Rodowicz, Nicko McBrain, Marco Minnemann, Vinnie Moore și Edyta Górniak sunt doar câțiva dintre muzicienii care i-au solicitat colaborarea. A mai concertat și înregistrat cu Enrique Iglesias, Tony Royster Jr și Chris de Burgh. Wojtek Pilichowski este fondator al Pilichowski Band, membru al πR2 și al grupului polonez Woobie Doobie. Din 2005 este nelipsit de pe scenele celor mai importante festivaluri dedicate bassului:  Euro Bass Day (Italia), European Bass Day (Germania) și UK Bass Day.

În prima zi a festivalului Timișoara Jazz Festival, basistul polonez va susține un concert împreună cu formația FunCuBello, care a fost înființată în 2009 de către muzicienii români Daniel Sapcu și Loredana Todor-Sapcu. Dorind să ofere publicului de toate vârstele un nou tip de spectacol, care combină armonios o mare varietate de elemente muzicale, membrii grupului FunCuBello recurg la standarde de jazz celebre, dar și la propriile compoziții. Ritmuri și armonii afro-cubaneze și funk sunt completate de aranjamente rafinate și improvizații inspirate.

Concertul va avea loc pe 26 octombrie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Timișoara (bd. Regele Carol I nr. 9).

Programul complet al festivalului și informații despre bilete <<<

 

Wojtek Pilichowski (Polonia) - chitară bass

Daniel Sapcu (România) - baterie, percuție

Jiři Halada (Cehia) - saxofon

Loredana Todor Sapcu (România) - pian, keyboards

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)