Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Invitat polonez la festivalul One World Romania

La ediția din acest a festivalului de film documentar One World Romania, în cadrul atelierului Civil Society Pitch (26-27 martie) de la Centrul Ceh, invitat special va fi Maciej Nowicki, directorul Festivalului Internațional de Film Watch Docs din Polonia.

Invitat polonez la festivalul One World Romania

La cea de-a 9-a ediție One World Romania va fi lansat un concept nou de Pitching & Speed Dating. Pentru două zile, cineaștii vor fi puși față în față cu organizații și persoane care luptă pentru apărarea drepturilor omului în România. La atelierul CIVIL SOCIETY PITCH,  profesioniști din ambele domenii vor fi aduși laolaltă cu scopul de a încuraja apariția de noi filme documentare românești de calitate.

Între 26 și 27 martie, rolurile sunt inversate, activiștii pentru drepturile omului având ocazia de a prezenta în fața regizorilor, producătorilor, artiștilor și experților locali și străini, idei ce pot deveni subiecte de filme documentare. Prezentările vor fi urmate de discuții unu-la-unu între cineaști și activiști, concepute sub formă de Speed Dating, în urma cărora se vor forma echipe mixte de lucru.

Cele mai bune proiecte vor intra în competiția de filme documentare Future Docs din Polonia, din iunie 2016, și au șansa de a câștiga premiul cel mare de 7000 de euro pentru pre-producție.

Tutorii atelierului sunt Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) și Mona Nicoară, regizor și producător.

Invitat special: Maciej Nowicki, directorul Festivalului Internațional de Film Watch Docs din Polonia.

Atelierul este realizat în colaborare cu Festivalul Internațional de Film Watch Docs din Polonia și cu sprijinul programului Advocate Europe .

Participanții la atelier au fost selectați în urma unui CALL public lansat în perioada 8-25 februarie 2016.