Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Film despre Bogusław Schaeffer, la Bucureşti

Vineri, 25 mai, ora 17.00, la Studioul de Operă al Universităţii Naţionale de Muzică, din str. Poiana Narciselor nr. 33, va fi proiectat filmul documentar „Solo”, în regia lui Maciej Pisarek, care vorbeşte despre viaţa şi opera lui Bogusław Schaeffer, celebrul compozitor, muzicolog, dramaturg şi grafician polonez. Eveniment desfăşurat în cadrul Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi la Bucureşti.

Film despre Bogusław Schaeffer, la Bucureşti

Bogusław Schaeffer sau Bogusław Julien Schäffer s-a născut în anul 1926, la Lvov. Este unul dintre fondatorii „Grupului de la Cracovia”, din care fac parte compozitori avangardişti precum Krzysztof Penderecki. A studiat vioara la Opole, muzicologie la Universitatea Jagiellonă din Cracovia şi compoziție la Academia de Muzică din Cracovia. A lucrat ca ziarist la Radioul Polonez.

Bogusław Schaeffer, courtesy of the Polish Music Center

Din anul 1963 predă compoziţie la Academia de Muzică din Cracovia. A fost profesor şi la Hochschule für Music din Salzburg. A scris mai multe cărți despre muzica contemporană şi istoria muzicii. A compus peste 200 de opere muzicale şi zeci de piese de teatru, traduse în multe limbi.

Mai multe informaţii despre Bogusław Schaeffer găsiţi pe pagina Institutului „Adam Mickiewicz" culture.pl.