Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Institutul Polonez: cărți, muzică și filme la cald

Ești interesat de Polonia? Îți place să citești, să vezi filme sau să asculți muzică? Sau poate dorești să cunoști rock-ul polonez sau să vizionezi filme premiate la cele mai importante festivaluri din lume? Vino la mediateca Institutului Polonez din București. Pe 7 martie, miercuri, te așteptăm tocmai până la ora 20.00. Pentru a profita de propunerea noastră nu e nevoie să cunoști limba polonă!

Foto: Agnieszka Skieterska
Institutul Polonez: cărți, muzică și filme la cald

Ca niciodată, vom deschide ușile bibliotecii și seara, pentru că am dori ca și cei care lucrează până mai târziu să poată ajunge la noi. La sediul nostru din str. Popa Savu nr. 28, situat chiar lângă stația de metrou Aviatorilor, avem literatură excepțională, filme, muzică, precum și cafea bună. Pe 7 martie o vom oferi gratuit vizitatorilor noștri care vin des la noi sau care împrumută ceva din colecțiile noastre pentru prima oară.

Pe rafturile noastre veți găsi:

>> Literatură polonă în limba polonă (avem grijă să aducem cele mai interesante noutăți!)
>> Literatură polonă tradusă în limba română (găsiți aici toate noutățile)
>> Literatură română tradusă în limba polonă
>> Filme polone, de la cele regizate deWajda și Kieślowski până la filmele M. Szumowska, precum și ale altor regizori mai tineri (majoritatea au subtitrare în limba engleză, iar câteodată și în română, franceză, germană și spaniolă)  
>> CD-uri – de la muzică clasică până la pop și rock

Vă recomandăm, de asemenea, catalogul on-line >>>

Datorită programului prelungit din ziua de 7 martie, puteți să vizitați Institutul Polonez, să vă înscrieți la mediateca noastră (aici puteți verifica de ce aveți nevoie >>>), să împrumutați sau să returnați cărți, filme, CD-uri, sau pur și simplu să ne cunoașteți.

La ora 19.00, îi invităm pe toți vizitatorii mediatecii la proiecția emoționantului film „Povestea Irinei Sendler” (Polonia, 2016, XX min, film recomandat copiilor care depășesc vârsta de 13 ani), regizat de Andrzej Wolf.

Documentarul lui Wolf, care va avea subtitrare în limba engleză, conține înregistrarea unor fragmente ale conversațiilor lui cu poloneza, deținătoare a titlului de „Drept între Popoare”, care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a salvat de la moarte mulți copii evrei, ajutându-i să scape din ghetoul din Varșovia și plasându-i în familii poloneze, orfelinate și mănăstiri. Pentru activitatea ei neobișnuită, Irena Sendler (1910-2008) a fost nominalizată, printre altele, la Premiul Nobel pentru Pace. În 2018 se împlinesc 10 ani de la moartea ei, motiv pentru care acest an a fost declarat Anul Irenei Sendler.

=======================================

Când? – 7.03.2018, în intervalul orar 17.00 - 20.00

Unde? – Institutul Polonez din București – str. Popa Savu 28 (la 5 min. de stația de metrou Aviatorilor)

Ce? – ziua ușilor deschise la Institutul Polonez și proiecția filmului „Povestea Irinei Sendler” -  ora 19.00

Intrarea este liberă.

=======================================

Vă așteptăm!

Echipa Institutului Polonez din București