Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Înmânarea premiilor „Polish ro.Wikipedia"

Luni, 14 ianuarie, la sediul Institutului Polonez din București, au fost înmânate premiile pentru participanții și laureații concursului de promovare a Poloniei în Enciclopedia liberă WIKIPEDIA® în limba română, intitulat POLISH RO.WIKIPEDIA®. Câștigătorul, Florin Dogaru, autorul a 30 de articole noi despre Polonia, va petrece un weekend într-un hotel de patru stele din centrul Varșoviei.

Înmânarea premiilor „Polish ro.Wikipedia"

În timpul ceremoniei de înmânare a premiilor, directoarea Institutului Polonez, Maja Wawrzyk, și-a exprimat aprecierea pentru angajamentul participanților. „Juriul a avut de făcut o alegere foarte grea. Am fost uimiți de munca depusă la elaborarea articolelor. Mulțumită vouă utilizatorii români ai Wikipediei vor putea afla mai multe despre Polonia.” Laureații, unii dintre ei „wikipediști” cu experiență sau studenți de limbă polonă, au subliniat faptul că acest concurs a fost pentru ei nu doar o ocazie pentru a-și arăta cunoștințele despre Polonia, dar și pentru a-și lărgi orizonturile. Cezar Suceveanu, posesorul unei mențiuni, a declarat că „Simpla căutare de informații despre Polonia a fost o plăcere pentru mine. Mi-a stârnit interesul și dorința de a afla și mai mult despre țara voastră.”

În concurs s-au înscris 27 de participanți care au lucrat fie individual, fie în echipă. Numărul articolelor scrise a fost de 110, dintre care majoritatea sunt articole nou întocmite. Au fost concepute printre altele articole despre tradițiile poloneze la ceas de sărbătoare, despre conducătorii polonezi din dinastia Piaștilor, despre compozitorii polonezi Karol Szymanowski și Henryk Wieniawski, despre literații Sławomir Mrożek, Bruno Schluz, Julian Tuwim. De asemenea, au fost dezvoltate considerabil articolele despre cele mai importante orașe poloneze precum Varșovia, Cracovia sau Poznań.

Institutul Polonez din București planifică organizarea unei noi ediții a concursului în primăvara acestui an.