Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Noi audiții pentru I, CULTURE Orchestra

La data de 20 decembrie, pentru a patra oară, au început audițiile pentru tinerii muzicieni interesați să participe la proiectul I, CULTURE Orchestra în anul 2014. Data limită pentru înscrieri este 23 ianuarie 2014. Mult succes!

Noi audiții pentru I, CULTURE Orchestra

I, CULTURE Orchestra (ICO) a fost înființată de Institutul Adam Mickiewicz ca una dintre principalele coloane ale programului cultural derulat de președinția poloneză a Consiliului Uniunii Europene în anul 2011. Reunind cei mai talentați tineri muzicieni din Armenia, Azerbaidgian, Belarus, Gruzia, Republica Moldova, Polonia și Ucraina, orchestra reprezintă întruchiparea ideii Parteneriatului Estic. Totodată, orchestra dorește să se constituie într-un impuls pentru schimbări pozitive în dezvoltarea culturală și socială în lume. I, CULTURE Orchestra tratează cu mult respect tradițiile culturale și patrimoniul muzical al Europei Centrale și de Est și, în același timp, acordă o importanță deosebită nivelului înalt de interpretare artistică. Misiunea membrilor Orchestrei este atingerea perfecțiunii artistice, construită pe baza respectării diversității culturilor și asumării răspunderii colective pentru păstrarea bogățiilor pe care le aduc în orchestră muzicienii din cele șapte țări participante la proiect.

Sub bagheta unor dirijori de renume, ICO a efectuat cu succes trei turnee internaționale de concerte. A evoluat pe scenele unora dintre cele mai prestigioase săli din Europa, cum ar fi: Berliner Philharmonie, London’s Royal Festiwal Hall sau Teatro Real din Madrid. Turneul concertelor Orchestrei din 2013 a cuprins orașele Gdańsk, Reykjavik, Göteborg, Copenhaga, Tallinn și Kiev, precum și  un concert special susținut la Vilnius, cu ocazia celui de-al 3-lea Summit al Parteneriatului Estic.

Pe durata Turneului pe care-l va efectua în august 2014, Orchestra va evolua sub bagheta lui Kiril Karabits, cântând, printre altele, la prestigiosul Edinburgh International Festival. Repertoriul ICO va cuprinde, printre altele, Simfonia a 7-a „Leningrad” de Dmitri Șostakovici.

La audiții pot participa muzicieni care au cetățenie armeană, azerbaidgiană, belorusă, gruzină, moldovenească, ucraineană sau poloneză, cu vârsta cuprinsă între 18-28 ani, care se specializează în interpretări pe instrumente de orchestră. Prima etapă a Audițiilor ICO 2014 se va desfășura online.

Înscrierea candidaților (20.12.2013-23.01.2014) va fi urmată de postarea înregistrărilor pieselor din repertoriul cerut (06-26.01.2014) pe site-ul Audițiilor http://www.auditions.orchestra.iam.pl.

A doua etapă a Audițiilor ICO 2014 va avea loc în luna martie 2014, în următoarele orașe: Varșovia, Gdańsk, Baku, Tbilisi, Erevan, Odessa, Chișinău, Kiev, Lvov, Minsk.

Noua componență a Orchestrei va fi anunțată la data de 20.04.2014.
Informații suplimentare despre audiții se află pe paginile www.auditions.orchestra.iam.pl și www.orchestra.iam.pl/pl/.