Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

I, Culture Orchestra - Audiții 2015

La data de 27 noiembrie, pentru a cincea oară, au început înscrierile pentru tinerii muzicieni din țările Parteneriatului Estic, printre altele din Republica Moldova, interesați să participe la proiectul I, CULTURE Orchestra în anul 2015. Data limită pentru înscrieri este 11 ianuarie 2015.

I, Culture Orchestra - Audiții 2015

I, CULTURE Orchestra (ICO) a fost înființată de Institutul Adam Mickiewicz ca una dintre principalele coloane ale programului cultural derulat de președinția poloneză a Consiliului Uniunii Europene în anul 2011. Reunind cei mai talentați tineri muzicieni din Armenia, Azerbaidgian, Belarus, Gruzia, Republica Moldova, Polonia și Ucraina, orchestra reprezintă întruchiparea ideii Parteneriatului Estic. Totodată, orchestra dorește să se constituie într-un impuls pentru schimbări pozitive în dezvoltarea culturală și socială în lume. I, CULTURE Orchestra tratează cu mult respect tradițiile culturale și patrimoniul muzical al Europei Centrale și de Est și, în același timp, acordă o importanță deosebită nivelului înalt de interpretare artistică. Misiunea membrilor Orchestrei este atingerea perfecțiunii artistice, construită pe baza respectării diversității culturilor și asumării răspunderii colective pentru păstrarea bogățiilor pe care le aduc în orchestră muzicienii din cele șapte țări participante la proiect.

Sub bagheta unor dirijori de renume, ICO a efectuat cu succes patru turnee internaționale de concerte. A evoluat pe scenele unora dintre cele mai prestigioase săli din Europa, cum ar fi: Berliner Philharmonie, London’s Royal Festiwal Hall sau Teatro Real din Madrid. Turneul concertelor Orchestrei din 2013 a cuprins orașele Gdańsk, Reykjavik, Göteborg, Copenhaga, Tallinn și Kiev, precum și  un concert special susținut la Vilnius, cu ocazia celui de-al 3-lea Summit al Parteneriatului Estic, iar pe durata turneului efectuat în august 2014, Orchestra a evoluat sub bagheta lui Kiril Karabits, cântând, printre altele, la prestigiosul Edinburgh International Festival. Total, I, Culture Orchestra a dat 29 de concerte în 22 orașe din 15 țări.

La audiții pot participa muzicieni care au cetățenie armeană, azerbaidgiană, belorusă, gruzină, moldovenească, ucraineană sau poloneză, cu vârsta cuprinsă între 18-28 ani, care se specializează în interpretări pe instrumente de orchestră. Prima etapă a Audițiilor ICO 2015 se va desfășura online.

Înscrierea candidaților (până pe 11.01.2015)  pe site-ul Audițiilor http://www.auditions.orchestra.iam.pl va fi urmată de postarea înregistrărilor pieselor din repertoriul cerut (până pe 16.01.2015).

A doua etapă a Audițiilor ICO 2014 va avea loc în luna martie 2015, în următoarele orașe: Varșovia, Gdańsk, Baku, Tbilisi, Erevan, Odessa, Chișinău, Kiev, Lvov, Minsk.

Noua componență a Orchestrei va fi anunțată în mai 2015.
Informații suplimentare despre audiții se află pe paginile www.auditions.orchestra.iam.pl și www.orchestra.iam.pl/pl/