Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Grzegorz Karnas Quartet în Republica Moldova

Formația vocalistului Grzegorz Karnas vine în Republica Moldova cu două concerte. Acest „enfant terrible al muzicii vocale de jazz contemporane” va participa la deja tradiționalul Ethno-Jazz Festival de la Chișinău, dar va cânta și la Bălți.

Grzegorz Karnas Quartet în Republica Moldova

26 septembrie, ora 18.00 - Palatul Municipal de Cultură, str. Dostoevschi nr. 24, Bălți

27 septembrie, ora 19.00 - Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, str. Mitropolit Varlaam nr. 78, Chișinău

Grzergorz Karnas - artist vocal, compozitor, producător, directorul artistic al Concursului Internaţional de Jazz Voicingers.
Karnas şi-a început cariera profesională în 1998, când a câștigat Premiul I „Jazz Vocalist” la Concursul Internaţional de la Zamość (Polonia).
Alte distincţii importante: Premiul I la Concursul Vocaliştilor de Jazz (Bruxelles, 2006); Premiul I la Concursul Crest Jazz Vocal din Franţa, 2007.
Albumul „Karnas” editat de BMC Records (Ungaria) a fost recunoscut de „Jazz Gazeta” drept Cel mai bun CD de jazz din Polonia anului 2012; în 2013, New York City Jazz Record a desemnat acelaşi CD drept „Albumul anului” la categoria jazz vocal.

„Karnas a îmbinat improvizațiile vocale și muzica lirică poloneză cu jazzul. O formație extraordinară! De-a dreptul o revelație!” - Christopher Giese, „Jazzthetik” (Germania)

Vocalistul polonez se numără printre cei mai buni vocaliști de jazz din Europa. - Vincent Bessieres, „Jazzman” (Franța)

De obicei, vocaliștii sunt mai sensibili la tentaţiile faimei decât instrumentiştii. Însă Karnas este preocupat numai de muzică, fapt evident în orice notă și în fiecare măsură interpretată de el. Nici urmă de manierism în vocea sa atrăgătoare. Karnas generează o muzică fierbinte, în care fiecare frază emană bucuria jazzului. Piesele sunt întotdeauna pline de surprize și absolut imprevizibile.” - Robert Buczek, „Jazz Forum” (Polonia)

Grzegorz Karnas - voce
Miklós Lukács - ţambal
Michał Jaros - contrabas
Sebastian Frankiewicz - tobe