Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

„Gardenia”, la Festivalul Național de Teatru

Teatrul Maghiar de Stat „Csiki Gergely” din Timișoara a fost invitat cu piesa „Gardenia” la Festivalul Național de Teatru din București. O piesă electrizantă a autorei poloneze Elżbieta Chowaniec, care abordează cu îndrăzneală tematică alcoolismul la femei. Spectacolul se joacă în limba maghiară, cu supratitrare în română și engleză.

„Gardenia”, la Festivalul Național de Teatru

Traducere de Pászt Patrícia

Data premierei: 7 decembrie 2012
 

regia: Koltai M. Gábor
scenografia: Iuliana Vîlsan
dramaturgia: Sediánszky Nóra
asistent regie: Mátyás Zsolt Imre


Distribuţia:

Femeia I - Tokai Andrea
Femeia II - Borbély B. Emília
Femeia III - Lőrincz Rita
Femeia IV - Tar Mónika


Gardenia e o plantă sensibilă. Ţinută la o temperatură de sub zero grade, moare. Între frunzele ei strălucitoare, de un verde închis, se deschid flori cu parfum de iasomie. E o plantă ce pune la încercare omul - revendică, de-a dreptul, căldura ziua, răcoarea noaptea.


Fete, femei. Fetițe, domnișoare, doamne, târfe, zâne, vrăjitoare, prințese și slujnice împuțite, prostituate răscoapte și dame răsfățate. Sunt înfometate, doritoare, se bat, se spurcă, se îmbrățișează, urlă, plâng, dansează vals - patru femei.
Patru generații de femei, de aici, din apropiata Cracovia, Polonia, Europa Centrală. O felie de istorie central-europeană; cincizeci de ani infernali, cu vise ce răbufnesc și se sting din nou și din nou, rupturi, ciocniri, înălțări și hemoragii. Un destin transmis de la o generație la alta, printr-o ramură feminină particulară, ca într-o tragedie greacă. Patru portrete și o fărâmă de continent în spatele lor.

În valizele lor e istoria, în ele Femeia eternă, îngrozitoare şi totuşi minunată.

regia tehnică: Deák Irén
sufleur: Tasnádi-Sáhy Noémi
afiş: Benedek Levente