Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Galeria Virtuală a Afișului Polonez

Începând cu 25 septembrie 2012, toți cei interesați pot vizita on-line o colecție vastă de afișe realizate de cei mai renumiți artiști polonezi. Proiect conceput din inițiativa Filmotecii Naționale a Poloniei.

Galeria Virtuală a Afișului Polonez

Galeria prezintă adevărate comori ale tradiției poloneze în arta afișului. La loc de frunte se află creațiile celor care au pus bazele Școlii Poloneze de Artă a Afișului: Henryk Tomaszewski, Roman Cieślewicz, Stanisław și Wojciech Zameczników, Jan Lenica și Eryk Lipiński, dar și lucrările unor artiști din generațiile următoare precum Jan Młodożeniec, Wiktor Sadowski, Mieczysław Wasilewski, Andrzej Pągowski, Yakup Erol și Stasys Eidrigevičius. Colecția cuprinde în momentul de față 2 500 de lucrări, însă numărul lor va crește până la 25 000.

Galeria afișului este al doilea proiect de digitalizare a resurselor, inițiat de Filmoteca Națională a Poloniei. Anul trecut a fost lansată Fototeka: o colecție virtuală cu fotografii de pe platoul de filmare al celor mai cunoscute filme poloneze. Filmoteca Națională digitalizează colecțiile sale începând cu 2008, în scopul de a le proteja și de a le face accesibile publicului larg. Desfășurarea acestui proiect este posibilă mulțumită spijinului oferit de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și Repozitoriului Digital al Filmotecii Naționale, prin Programul Multianual Culture+ derulat de Institutul Național al Audiovizualului.

Galeria Virtuală a Afișului Polonez poate fi accesată la adresa gapla.fn.org.pl.