Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Filmul „Świteź”

„Świteź” este o adaptare a poematului homonim lui Adam Mickiewicz. Efectul ingenios de „pictură vie” a fost obţinut prin imbinarea tehnicilor de animaţie digitală 3D cu picturii pe pânză şi pe lemn, în tehnici tradiţionale, ulei şi tempera. Filmul a fost realizat de studioul Human Ark din Varşovia.

Filmul „Świteź”

Filmul „Świteź” [citeşte: şviteji] (regie: Kamil Polak, o coproducţie Polonia – Franţa – Danemarca – Elveţia – Canada, din 2011) a fost selecționat în Competiția Oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2011 și câștigător al Premiului pentru Cea mai Bună Coloană Sonoră la Festivalul Internațional de Film de Animație de la Annecy.

Regizorul Kamil Polak (n. 1980) a studial la Facultate de Pictura din Academia Artelor Plastice de la Varşovia şi la Faculte de Imagine şi Realizare de Televiziune din cadrul Şcoalei Naţionale Superioare de FIlm din Łódź. „Świteź” a realizat sub tutelă artistică lui Piotr Dumała, un renumit autor de animaţii.