Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Filmul „Păpușa” la Festivalul Filmului European

„Păpușa” - o simfonie vizuală captivantă, melancolică, somptuoasă, un film despre prima poetă de etnie rromă va fi prezentat în cadrul Festivalul Fimului European la București, pe 13 mai, la Cinema Elvire Popesco.

Filmul „Păpușa” la Festivalul Filmului European

Păpușa / Papusza
Polonia, 2013, 131 min.
biografie

Regia şi scenariul: Krzysztof Krauze, Joanna Kos-Krauze
Distribuția: Antoni Pawlicki, Jowita Miondlikowska, Andrzej Walden, Zbigniew Walerys, Artur Steranko

Filmul urmărește viața Păpușei de la naștere până la bătrânețe: căsătoria aranjată când era încă minoră, viața ei într-o tabără de rromi, înaintea, în timpul și după cel de-al doilea război mondial, apoi domiciliul forțat în Polonia comunistă, și viața în sărăcie. Întâlnirea cu poetul Jerzy Ficowski, care i-a descoperit marele talent pentru poezie și i-a publicat operele, a dus la un paradox tragic: Păpușa ajunge o poetă celebră, respinsă de comunitatea de rromi, pentru că le-a trădat secretele.

13 mai, ora 20.00 - Cinema Elvire Popesco, bd. Dacia nr. 77, București