Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Filmul „Korczak” de Andrzej Wajda

Proiecția filmului dedicat renumitului pedagog polonez și apărător al drepturilor copilului, Janusz Korczak, în regia lui Andrzej Wajda, va avea loc pe 7 decembrie, ora 18.00, la Muzeul Național al Țăranului Român, intrarea prin str. Monetăriei nr. 3. Eveniment organizat în continuarea conferinței internaționale „Copiii au drepturi. De la Janusz Korczak la Avocatul Copilului”, desfășurate în aceeași zi la Biblioteca Națională a României.

Filmul „Korczak” de Andrzej Wajda

KORCZAK
Germania - Polonia - Franţa, 1990, 115 min.


Regia: Andrzej Wajda
Scenariul: Agnieszka Holland
Imaginea: Robby Müller
Muzica: Wojciech Kilar


Acţiunea se petrece în 1942, la trei ani după ce germanii au invadat Polonia. Filmul urmăreşte ultimul capitol din existenţa orfelinatului pentru copii evrei, strămutat în ghetoul din Varşovia. Korczak e un om cu principii nobile. Lui nu-i este teamă să strige la ofiţerii germani şi nu se lasă convins să-şi cruţe viaţa. Orfelinatul, plasat într-o şcoală dezafectată din ghetou, poate găzdui 200 de copii fără adăpost. Punând în practică metodele sale educaţionale experimentale, el îi instituie un fel de autoguvernare a copiilor, în flagrant contrast cu ceea ce se întâmplă afară. Chiar în faţa şcolii, zeci de copii mor sau sunt ucişi în fiecare zi, iar trupurile lor goale zac pe caldarâm. Conducătorul ghetoului îl asigură pe Korczak că orfanii nu vor păţi nimic, până într-o zi, când inevitabilul se produce.


Filmul este subtitrat în limba română.