Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Filmul „Dumnezeii” la Festivalul Filmului European

Filmul „Dumnezeii” în regia lui Łukasz Palkowski va fi prezentat la Festivalul Filmului European din București, dar și la Iași și Târgu Mureș. Un film despre viața unui om remarcabil în istoria medicinei poloneze – a chirurgului Zbigniew Religa, care a realizat, cu succes, primul transplant de inimă în Polonia anilor `80.

Filmul „Dumnezeii” la Festivalul Filmului European

8 mai, ora 21.00 - Cinema Elvira Popescu, bd. Dacia nr. 77, București

24 mai, ora 20.00 - Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, bd. Carol I, Parcul Copou, Iași

24 mai, ora 20.00 - Cinema Arta, str. Aurel Vlaicu nr. 1, Târgu Mureș

 

DUMNEZEII / Bogowie

Polonia, 2014, 112 min.

biografie, dramă

Regia: Łukasz Palkowski
Scenariul: Krzysztof Rak
Distribuția: Tomasz Kot, Magdalena Czerwińska, Piotr Głowacki, Kinga Preis ș.a.

„Dumnezeii” este un omagiu adus chirurgului polonez Zbigniew Religa care a îndrăznit să lupte cu un tabu moral, cultural și religios, transplantul de inimă fiind perceput ca un act împotriva naturii.
Filmul prezintă discuțiile dintre profesorul Religa și echipa sa de chirurgi, despre moartea biologică și limitele competențelor medicale. Lupta pe care o duce profesorul nu este numai o luptă pentru echipamente si finanțare, ci în primul rând o luptă cu mentalități învechite.

Łukasz Palkowski s-a născut la Varșovia și este scenarist și regizor. A debutat în lungmetraj cu „Reserve”, în 2007.

Festivals &Awards:
2014: Gdynia FF (Grand Prix Golden Lion for Best Film, Best Screenplay, Best Make-up, Best Production Design, Best Actor), Polish Film Awards (Best Film, Best Director, Best Screenplay, Best Cinematography, Audience Award, Best Actor), Polish Film Festival in America (2014), Camerimage IFF (2014)