Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Filmul „80 de milioane”, la Cinepolitica

Propunerea Poloniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin pentru 2013 va fi prezentată în premieră publicului român în competiția celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Politic CINEPOLITICA (2-7 aprilie).

Filmul „80 de milioane”, la Cinepolitica

3 aprilie, ora 20.00 / 4 aprilie, ora 14.00 - Cinema Studio, bd. Gheorghe Magheru nr. 29, Bucureşti


80 DE MILIOANE / 80 milionów


Polonia, 2011, 103 min.
Regia: Waldemar Krzystek
Scenariul: Krzysztof Kopka, Waldemar Krzystek
Distribuția: Wojciech Solarz, Krzysztof Czeczot, Maciej Makowski, Piotr Głowacki, Agnieszka Grochowska, Olga Frycz, Agnieszka Podsiadlik, Krzysztof Stroiński


Filmul e bazat pe evenimente reale care au avut loc în Wrocław, în 1981. Cu puţin timp înainte de proclamarea legii marţiale, un grup de tineri activişti ai Solidarităţii organizează o acţiune-fulger de retragere a 80 milioane de zloţi (echivalentul preţului a 160 de automobile Fiat 126p) din contul sindicatului deschis la Banca Naţională, înainte ca acesta să fie blocat. Ofiţerii Securităţii pornesc așadar pe urmele lor. Este începutul unei curse în care chiar şi preoţii sau traficanţii îşi joacă rolul lor.
 

Actorul Maciej Makowski va fi invitatul special al Cinepolitica și se va întâlni cu publicul din București.