Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Filme poloneze la TIFF 2012

Cinematografia poloneză va fi reprezentată la TIFF prin trei filme de excepţie: „Ele”, „Crulic - drumul spre dincolo” şi „Dumnezeu a creat sexul”. Ediţia 11 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca se va desfăşura în perioada 1-10 iunie. Institutul Polonez din Bucureşti este partener al festivalului.

Filme poloneze la TIFF 2012

Ele / Elles / Sponsoring

Franța, Polonia, Germania, 2011, 100 min.

Regia: Małgorzata Szumowska

Scenariul: Małgorzata Szumowska, Tine Byrckel

Muzica: Paweł Mykietyn

În distribuţie: Juliette Binoche, Joanna Kulig, Anais Demoustier, Krystyna Janda, Andrzej Chyra, Louis-Do de Lencquesaing, Jean-Marie Binoche, Ali Marhyar

Anne, specialistă în investigaţii pentru revista Elle şi mamă a doi copii, scrie un articol despre studente implicate în lumea prostituţiei. Întâlnirile ei cu două tinere foarte independente, Alicja şi Charlotte, vor avea urmări profunde şi neliniştitoare, căci îi vor pune sub semnul întrebării cele mai intime convingeri despre bani, familie şi sex.

Proiecţii:

4 iunie, ora 18.30 - Casa de Cultură a Studenţilor, Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, Cluj-Napoca

9 iunie, ora 18.00 - Odeon Cineplex - 1, str. Avram Iancu nr. 492-500, comuna Floreşti

 

Crulic - drumul spre dincolo / Crulic - droga na drugą stronę

România, Polonia, 2012, 73 min.

Regia şi scenariul: Anca Damian

Muzica: Piotr Dziubek

În distribuţie: Vlad Ivanov, Jamie Sives

Când Claudiu Crulic, un român de 33 de ani, este arestat în Polonia pentru o infracţiune pe care nu a comis-o, eroul devine pion într-un abuz al justiţiei parcă rupt din opera lui Kafka şi intră în greva foamei pentru a protesta împotriva tratamentului său din închisoare. Povestea inspirată din realitate este pe rând înfricoşătoare şi emoţionată - însuşi Crulic „povesteşte” ce s-a întâmplat, postum, cu ajutorul vocii lui Vlad Ivanov, starul filmelor din Noul val românesc „Poliţist, adjectiv şi 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”.

Proiecţii:

6 iunie, ora 10.00 - Cinema Victoria, bd. Eroilor nr. 51, Cluj-Napoca

7 iunie, ora 15.30 - Cinema Florin Piersic, Piaţa Mihai Viteazul nr. 11, Cluj-Napoca

9 iunie, ora 12.30 - Odeon Cineplex - 1, str. Avram Iancu nr. 492-500, comuna Floreşti

 

Dumnezeu a creat sexul / I Bóg stworzył seks

Polonia, 2011, 51 min.

Regia: Konrad Szołajski

Muzica: Wojciech Bronakowski

Producţia: HBO Polonia

Povestea părintelui Ksawery Knotz, un carismatic preot catolic, consilier de familie, autor de bestsellere şi conferenţiar în materie de sex. O parte din credincioşii polonezi practică religia într-un mod foarte dogmatic, iar vieţile lor sunt organizate în concordanţă cu practicile religioase, astfel încât unii simt nevoia să-şi exploreze sexualitatea fără a se îndepărta de la învăţăturile bisericii.

Proiecţii:

7 iunie, ora 22.30 - Odeon Cineplex - 6, str. Avram Iancu nr. 492-500, comuna Floreşti

10 iunie, ora 20.30 - Cinema Mărăşti, str. Aurel Vlaicu nr. 3, Cluj-Napoca