Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Filme poloneze la Festivalul Filmului Evreiesc

Cinematografia poloneză este oaspetele de onoare al Festivalului de Film Evreiesc din Bucureşti. În program se află filmele „În beznă”, regizat de Agnieszka Holland, „Joanna” în regia lui Feliks Falk, „Korczak”, regizat de Andrzej Wajda și documentarul „Paweł evreul” în regia lui Michał Tkaczyński.

Filme poloneze la Festivalul Filmului Evreiesc

1. „În beznă” („W ciemności”), regia Agnieszka Holland, 2011

http://www.youtube.com/watch?v=rnowJ1UbaOU

Este anul 1941. Leopold Socha, catolic și păcătos în acelaşi timp, îngrijitor de canale din Lvov și hoț, timp de un an si două luni ascunde în canale un grup de evrei care au evadat din ghetou. Inițial pentru bani, cu timpul însă dezvoltă o legătură emoţională cu aceşti oameni şi devine îngerul lor păzitor. Este gata să sacrifice totul pentru a-i salva pe cei pe care îi numește ”ovreii lui”.

Proiecție: 28.04., ora 19.00, Cinema Studio, bd. Magheru nr. 29 (Gala de deschidere)

 

2. Joanna”, regia Feliks Falk, 2010

http://www.youtube.com/watch?v=IwZKyzZ4L4w

Cracovia sub ocupaţie nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

O tânără femeie care şi-a pierdut soţul la începutul războiului îngrijește o micuţă evreică. Faptul că ascunde un copil în casă este un motiv constant de teamă pentru ea. Un ofiţer german îi descoperă secretul şi-i propune o relaţie amoroasă.

Proiecție: 3.05., ora 18.00, Cinema Studio, bd. Magheru nr. 29

 

3. Korczak”, regia Andrzej Wajda, 1990

Un film bazat pe mărturii despre ultimii ani din viața celebrului pedagog Janusz Korczak, şi dedicarea lui eroică pentru a-i proteja pe orfani în timpul războiului. Un film emoţionant, făcut într-o manieră cvasi-documentară, care nu lasă pe nimeni indiferent.

Proiecție: 29.04., ora 20.30, Cinema Studio, bd. Magheru nr. 29

 

4. Paweł evreul” („Księżyc jest Żydem”), regia Michał Tkaczyński, 2011

Povestea unui fost skinhead si fanatic al fotbalului, care şi-a descoperit rădăcini evreieşti şi a devenit un evreu ortodox. Filmul participă la concursul filmelor documentare din cadrul BJFF.

Proiecție: 27.04., ora 17.00, Studioul „Horia Bernea”, MȚR, şos. Kiseleff nr. 3