Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Film polonez la Festivalul Filmului European

Cel mai nou film al regizoarei poloneze Agnieszka Smoczyńska, „Fuga”, realizat anul trecut, va fi prezentat în cadrul ediției 23 a Festivalului Filmului European la București. Proiecția va avea loc pe 20 iunie, la cinematograful Elvire Popesco.

Film polonez la Festivalul Filmului European

20 iunie, ora 20.30, Cinema Elvire Popesco, bd. Dacia nr. 77. BILET: 15 lei. 

FUGA  

2018, Polonia/Cehia/Suedia, 100 min., dramă 

Regia și scenariul: Agnieszka Smoczyńska 

Cu: Małgorzata Buczkowska, Zbigniew Waleryś, Halina Rasiakówna, Piotr Skiba ș.a. 

Fuga pune întrebări incomode: Este iubirea maternă necondiționată dacă, odată cu pierderea memoriei, ne pierdem afecțiunea pentru ceilalți? Poate o persoană să-și recapete sentimentele pierdute odată cu memoria? Este capacitatea biologică de fi mamă suficientă pentru a impune unei femei să fie mamă cu orice preț?  
Inspirat dintr-un caz real, filmul spune povestea Alicjei, o femeie care suferă de tulburarea disociativă de fugă, o afecțiune psihică rară, constând în pierderea memoriei și schimbarea dramatică a personalității. Alicja nu are nicio amintire și nu știe cum a ajuns în această situație. Mai mult, nu vrea să-și reamintească ce era înainte, nici măcar atunci când este regăsită de familie și obligată să-și reia rolurile de fiică, soție și mamă. 

Festivaluri: 
2018: Polish FF (Best Film, Best Cinematography), Sitges IFF (Silver Méliès Award) 

Agnieszka Smoczyńska (n. 1978) și-a făcut studiile la Școala de Film Krzysztof Kieślowski din Katowice. A debutat în 2015 cu lungmetrajul „The Lure”, considerat cel mai bun debut la Festivalul de Film de la Gdynia și premiat la Sundance pentru „viziunea unică”. În 2017, regizoarea a participat în selecția „Cinema european: Zece femei cineast de urmărit”, program al Festivalului de Film Sydney, iar în 2018 a fost premiată la Sundance cu premiul Global Filmmaking Award. 

Programul complet al festivalului