Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Împotriva Traficului de Persoane, la Cluj Napoca

Vineri, 18 octombrie, de la ora 18.00, cu ocazia Zilei Europene împotriva Traficului de Persoane, vă invităm la Casa Tranzit din Cluj la un eveniment cinematografic și muzical deosebit – proiecția unui film mut, de arhivă - „Calea Rușinii”, pe muzica interpretată live de artiști contemporani polonezi: Adrian Konarski, Michał Chytrzyński și Sławek Berny.

Împotriva Traficului de Persoane, la Cluj Napoca

Evenimentul este organizat de Institutul Polonez din București și Centrul Rațiu pentru Democrație din Turda, cu sprijinul Institutului Adam Mickiewicz din Varșovia și Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane. Organizatorii, împreună cu partenerii, doresc, prin acest eveniment, să atragă atenția publicului larg asupra problemei traficului de ființe umane.

Filmul „Calea Rușinii” (97 min., regia Mieczysław Krawicz, Alfred Niemirski) abordează tocmai subiectul traficului de fiinţe umane. A fost produs în Polonia în anul 1928 și finanțat de Ministerul de Interne. Dat dispărut în timpul războiului, a fost redescoperit recent în Danemarca. Este povestea a două surori care trec prin dramele traficului de ființe umane, căutând un trai mai bun. Deși au trecut aproape nouăzeci de ani, filmul este actual, atât prin viziunea asupra situațiilor prin care trec protagonistele, cât și prin intensitatea emoțiilor. În plus, filmul oferă imagini inedite din Varșovia, Berlin și Rio de Janeiro din perioada antebelică, spectatorul poate urmări și scene din viața de zi cu zi, precum o nuntă evreiască filmată într-o manieră aproape documentaristă.

Coloana sonoră este susţinută de muzicieni din Cracovia: Adrian Konarski (clape, unul dintre cei mai originali compozitori de muzică de film din Polonia și laureat al multor premii); Michał Chytrzyński (vioară, compune și interpretează muzică pentru teatrele din Cracovia); Sławek Berny (percuție, colaborează printre altele cu celebrul violonist Nigel Kennedy).