Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Expoziţie despre Janusz Korczak, la Satu Mare

Expoziţia intitulată „Apărătorul cauzei copiilor. Povestea lui Janusz Korczak” este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 106 ani. Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 5 iunie, ora 11.00, la Muzeul de Artă din Satu Mare, în cadrul Campaniei de promovare a voluntariatului şi de advocacy pentru nevoile şi aspiraţiile copiilor şi tinerilor străzii.

Expoziţie despre Janusz Korczak, la Satu Mare

Expoziţia „Apărătorul cauzei copiilor. Povestea lui Janusz Korczak” a fost pregătită pe baza cărţii omonime a lui Tomek Bogacki (n. 1950), pictor şcolit la Academia de Arte Plastice de la Varşovia, autor de cărţi pentru copii, de proiecte de filme de animaţie şi scenografii de teatru. Expoziţia, alcătuită din 16 planşe ilustrate cu măiestrie, prezintă povestea vieţii lui Janusz Korczak, polonez de origine evreiască, excelent pedagog, doctor, literat. Conceptul lui novator despre educaţie a devenit un fundament pentru Convenţia privind Drepturile Copilului, cel mai important document internaţional destinat ocrotirii drepturilor şi libertăţilor copilului. Seimul Poloniei a declarat anul 2012 drept Anul Korczak, pentru a comemora 70 de ani de la moartea acestui pedagog de excepţie, a cărui personalitate dorim să o facem cunoscută prin această expoziţie. Planşele sunt amplasate la înalţimea de 1 metru, pentru a putea fi accesibilă copiilor.