Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

„Rugile copilăriei. Triptic”, la Sibiu

Un proiect de excepţie al Teatrului ZAR din Wrocław, care îmbină efectele cercetărilor despre arta actoricească cu cercetările muzicologilor. O încercare de a regăsi copilăria omenirii în cânturile străvechi şi evangheliile gnostice.

„Rugile copilăriei. Triptic”, la Sibiu

26-29 mai, ora 20.00 - Cetatea Cisnădioara, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţia a XIX-a

Rugile copilăriei. Triptic este format din trei spectacole: Partea I - Uvertura. Aluzii ale nemuriri din amintirile copilăriei timpurii, Partea a II-a - Cezariana: Esee despre suicid şi Partea a III-a - Anhelli: Chemarea.

Tripticul este apogeul directorului artistic, Jarosław Fret şi al companiei sale, rezultatul a peste 10 ani de cercetare şi evoluţie în zona cântecelor sacre antice. Se poate percepe o linie comună care face conexiunea între cele trei părţi prin folosirea muzicii adunate de companie din numeroase tradiţii muzicale din Georgia, Sardinia, Corsica, Grecia, Bulgaria,  Ucraina, etc. Numeroase subiecte sunt dezvoltate pe acestă linie comună: Uvertura face referire la povestea lui Lazăr, surorile sale şi mărturia Mariei Magdalena. Cezariana examinează graniţele libertăţii umane şi posibilitatea suicidului. Fragmentul final, Anhelli, este bazat pe opera poetului romantic de origine poloneză, Juliusz Słowacki şi urmăreşte noţiunea de unitate şi dezintegrare a vieţii. În 2009, tripticul a avut premiera la Londra, la Barbican Centre, iar în acelaşi an a fost numită de „Los Angeles Times" drept una din primele zece cele mai importante evenimente muzicale din California (Best New Music Theatre). Prin urmare, în octombrie 2010, Teatr Zar a primit prestigiosul Wroclaw Theatre Prize.

Spectacolul Rugile copilăriei. Triptic este prezentat la festivalul de la Sibiu în cadrul secţiunii FOCUS POLSKA, iniţiate de Institutul „Adam Mickiewicz" din Varşovia, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.

Publicat: 01-06-2012

Unde şi când?

Bilete

30 lei

Parteneri

Instytut Adama Mickiewicza Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu