Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Documentar polonez la KineDok

Documentarul polonez „6 grade”, prezentat în cadrul proiectului KineDok, program derulat de One World Romania, ajunge la București și Timișoara. Cele două proiecții vor fi urmate de discuții cu regizorul filmului, Bartosz Dombrowski.

Documentar polonez la KineDok

Filmul este inspirat din teoria „Șase grade de separare” a lui Milgram și pornește de la premisa că fiecare om poate fi accesat prin șase legături personale. Echipa din spatele filmului încearcă să exploreze lanțul legăturilor dintre doi protagoniști aleși arbitrar: Martyna – o tânără cântăreață de punk-rock din Varșovia, Polonia, și Marco Antonio – un fermier dintr-un mic sat din Mexic. Un road movie care străbate locuri, stiluri de viață și personaje diverse. Urmărim viața cotidiană a protagoniștilor filmului și încercăm să descoperim ce se ascunde în spatele măștilor. Dorința de dragoste, acceptare, succes în carieră, prietenie și o viață decentă: nu ne amintesc toate acestea de noi înșine?

6 GRADE / 6 kroków

documentar, Polonia, 2014, 81 min.

Regia: Bartosz Dombrowski

10 noiembrie, ora 19.00 - Spațiul Public European, str. Vasile Lascăr nr. 31, București

13 noiembrie, ora 20.00 - cafeneaua Aethernativ, str. Mărășești nr. 14, ap. 3, Timișoara

Programul tuturor proiecțiilor: http://kinedok.net

Bartosz Dombrowski s-a născut în Grecia, a crescut în Germania și a studiat la Universitatea din Silesia, în Polonia. A lucrat ca asistent de regie, împreună cu Michael Glawogger, Christopher Doyle, Robert Gliński, Bill Butler și Janusz Kondratiuk. Este cunoscut pentru reclamele pe care le regizează, deoarece are un stil aparte de a adapta o poveste complexă la un format scurt, concentrându-se totodată pe jocul autentic și intim al actorilor. Filmul ,,6 grade’’ este primul său documentar de lung metraj, a fost premiat la festivalul Nordic Docs și prezentat la mai multe festivaluri din Europa și de peste ocean.