Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Diva @ News from Polska

„Ce vină am eu că am supraviețuit?” - pare să întrebe protagonista acestui spectacol, cântăreață de renume mondial, care s-a salvat din Holocaust. Interpretarea remarcabilă a Wioletei Komar în „Diva” i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță la prestigiosul festival United Solo din New York.

Foto: Olga Cieślar
Diva @ News from Polska

Spectacol în limba engleză, cu subtitrare în limba română.

prezintă: Wioleta Komar, scenariul: Magdalena Gauer, regia: Stanisław Miedziewski, costume: Magdalena Franczak

Nora Sedler, „primadonna assoluta” a scenelor de operă la nivel mondial. În toamna anului 1941 este deportată în ghetoul Litzmannstadt (Łódź, Polonia). Este transportată împreună cu un grup mare de artiști evrei din Europa de Est. Se salvează de la moarte. „Cu ce preț? – întrebați voi, cei care trăiți astăzi”.

Răspunsul la această întrebare îl găsim în povestirea ei: „Cânt pentru trupele Gestapo. M-au ales tocmai pe mine. M-au ales de mai multe ori pe mine, iar și iar… Eu, favorita lui Toscanini, cânt cele mai frumoase arii... goală pe un scaun… Am avut noroc în ghetou!”

Wioleta Komar - actriță, regizor, pedagog. Absolventă a Academiei Teatrale din Varșovia și a New York Film Academy/Los Angeles. În Polonia activează de mulți ani la Teatrul Rondo din Słupsk; peste ocean colaborează, printre altele, cu New York Theatre Workshop, Rattlestick Theater sau La Mama.

Pentru realizarea monodramei „DIVA”, scrisă special pentru ea, a fost premiată cu titlul pentru cea mai bună actriță la cel mai mare festival din lume al teatrelor individuale „United Solo” din New York. Spectacolul a obținut diferite distincții și în Germania, Estonia, Republica Moldova, Israel, Armenia, Slovacia, în repetate rânduri în Ucraina și Lituania, iar în Polonia - la Tychy, Elbląg, Gdańsk, Toruń. 

Spectacolul face parte din programul micro-festivalului „News from Polska” la București.