Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Dirijor polonez în juriul Jeunesses Musicales

Ateneul Român, având una dintre cele mai frumoase săli de concerte din Europa, va fi pentru a șaptea oară gazda Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales. Între 28 august și 1 septembrie, evoluția în concurs a tinerilor artiști din douăzeci de țări va fi apreciată de către recunoscuți maeștri ai baghetei, printre care se va număra și un polonez, maestrul Jacek Rogala. Concursul este organizat de Asociația Elite Art Club UNESCO.

Foto: Ovidiu Matiu
Dirijor polonez în juriul Jeunesses Musicales

Participarea la Concursul Internațional  de Dirijat Jeunesses Musicales reprezintă pentru mulți tineri muzicieni o rampă de lansare spre cariera internațională. În juriul concursului, alcătuit din autorități ale lumii muzicale, sub conducerea lui Sigmund Thorp (profesor al Academiei de Muzică din Oslo), se va afla și dirijorul polonez Jacek Rogala, directorul general al Filarmonicii Świętokrzyska din Kielce și doctor al Academiei de Muzică „Fryderyk Chopin” din Varșovia.

Printre cei 50 de candidați din douăzeci de țări, s-au înscris în concurs și doi concurenți din Polonia: Jakub Rompczyk, care abia a împlinit douăzeci și cinci de ani, și Ewelina Rożek-Jaworska.

Concursul cuprinde trei etape. Finala acestuia va fi un concert de gală, transmis în țară și în străinătate. Cei trei finaliști ai concursului vor dirija concertul susținut de  Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu, iar la sfârșit juriul va decide laureatul premiului I. Solistul concertului va fi talentatul violonist Răzvan Stoica, laureat a numeroase premii internaționale. El va cânta la o vioară Antonio Stradivarius din anul 1729. 

Concertul de gală Soiree Stradivarius va avea loc joi, 1 septembrie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Biletele pentru concert pot fi achiziționate online, pe site-ul www.eventim.ro

Detalii privind concursul pot fi găsite pe pagina http://www.bucharestcompetition.ro