Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Dikanda - inimă poloneză, suflet balcanic

Muzica lor emoționează pe oricine. Deși formația Dikanda este originară din nordul Poloniei, compozițiile sale îmbină sunete tradiționale din multe regiuni ale lumii, inclusiv din Europa de Est și Balcani, la care adaugă adesea ritmuri țigănești. Pe 8 septembrie, polonezii vor concerta la Balkanik! Festival din București.

Dikanda - inimă poloneză, suflet balcanic

Dikanda va cânta pentru prima dată la cel mai mare eveniment din România în care este prezentată muzica lumii (world music). Originară din orașul Szczecin, aflat la Marea Baltică, formația va deschide festivalul pe a cărui scenă vor urca artiști din 12 țări, inclusiv din Turcia, Liban, Tunisia, Ungaria sau Suedia.

Ansamblul, care anul acesta sărbătorește 20 de ani de la înființare, este regele spectacolelor live. Concertele Dikanda sunt o întâlnire dinamică cu multe culturi, în special cu cele din Orient – din  Balcani, Israel, Kurdistan, Belarus, până în India. Această călătorie muzicală printre sunetele și tradițiile lumii este însoțită de o explozie de energie.
Dikanda caută în mod constant noi tendințe și-și scrie propriile compoziții. Interesant este că în textele sale creează adesea cuvinte noi. În acest fel, grupul și-a format o limbă originală pe care a numit-o „dikandish”.
Formația este formată din: carismatica vocalistă, interpretă la acordeon Anna Witczak-Czerniawska, Katarzyna Bogusz (voce), Daniel Kaczmarczyk (tobe), Piotr Rejdak (chitară), Grzegorz Kolbrecki (contrabas), Szymon Bobrowski (trompetă), Andrzej Jarząbek Fiś (vioară, voce), Dominik Bieńczycki (vioară). Dikanda a înregistrat șapte albume și termină lucrul la cel de-al optulea. Are la activ multe premii obținute în Polonia și străinătate.

Anul acesta, festivalul Balkanik! va avea loc într-un loc nou – pe terenul gării regale Băneasa (Gara Regală Băneasa). Pentru prima dată – mulțumită sponsorilor, îndeosebi autorităților Sectorului 1, și partenerilor, inclusiv al Institutului Polonez din București – accesul la eveniment, care se va desfășura pe parcursul a trei zile, între 8 și 10 septembrie, este liber!

Concertul Dikanda de la București, pe 8 septembrie, va începe la ora 19.30 la Gara Regală Băneasa (Piața Gara Băneasa nr. 1).

Programul detaliat pe www.balkanikfestival.ro