Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Dezvelirea monumentului lui Piłsudski la București

Sâmbătă, 27 octombrie, la ora 11.00, în Parcul Ion Voicu din Bucureşti, va avea loc dezvelirea festivă a monumentului ce îl comemorează pe Mareşalul Józef Piłsudski şi vizitele pe care acesta le-a efectuat în România în perioada interbelică.

Dezvelirea monumentului lui Piłsudski la București

Mareşalul Piłsudski, primul conducător al statului polonez renăscut, a fost un mare prieten al familiei regale române şi al României. Numeroasele sale vizite în România au reprezentat o dovadă a rolului semnificativ jucat de această ţară în concepţia politicii externe a Poloniei, România fiind, de altfel, a doua ţară cu care tânărul stat polonez a semnat o convenţie de alianţă.  

Lucrarea, operă a artistului polonez Marek Moderau, a fost realizată la iniţiativa Grupului de Prietenie cu România din cadrul Parlamentului polonez şi este rodul eforturilor comune ale Ambasadei Republicii Polone la Bucureşti şi ale Consiliului pentru Păstrarea Memoriei Luptelor şi Martirilor din Polonia, în colaborare cu instituţii din România.

La festivitate sunt aşteptate să participe oficialităţi din Polonia şi România.