Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Desen subacvatic la Festivalul 18+ din Cluj Napoca

Artistul polonez Sebastian Grabowski va prezenta în cadrul festivalului 18+ din Cluj Napoca, pe Dealul Cetățuia, o fabuloasă instalaţie de desen subacvatic de aproximativ 2 metri cubi şi va susţine cu această ocazie și un workshop.

Desen subacvatic la Festivalul 18+ din Cluj Napoca

Artistul spune că a creat instalaţia pentru a-i face pe oameni să experimenteze un alt mediu. „Apa formează în jurul omului un fel de câmp protectiv. Presiunea îţi învăluie întreg trupul şi face ca până şi sunetele cele mai apropiate să pară ca şi cum vin de foarte departe. Într-un astfel de mediu omul devine mult mai conştient de propriul corp, de fizicalitatea sa. Inspiră, expiră. Limitarile pe care le simte în acest mediu îi dezvăluie noi posibilităţi de a se exprima. Însăşi mişcarea mâinii în timp ce desenează este schimbată. Trebuie să te lași surprins de rezultatul muncii tale.” - explică Grabowski.

Instalaţia face parte dintr-o serie de astfel de lucrări cu care artistul vrea să testeze potenţialul a diferite locuri şi medii de a influenţa actul creativ. În sensul ăsta,  Grabowski lucrează momentan la o sculptură muzicală destinată copiilor nevăzători. Sculptura vrea să-i ajute pe copii să construiască hărţi imaginare.

Înscrie-te la workshop!

Dacă vrei să simţi pe piele ta cum e să creezi sub apă, înscrie-te la workshop trimiţând un email la adresa 18plusfestival@gmail.com cu titlul „workshop de desen subacvatic”. Pentru a participa, trebuie să ai minimum 18 ani. Instrumentele necesare şi costumul de scuba ţi le pregătim noi.
Durata participării la atelier per persoană: aproximativ 20 minute.

Instalaţia o să fie deschisă şi publicului larg la festival, iar experienţa o să poată fi urmarită live din exterior de către orice doritor. Prioritate însă în ordinea de acces în acvariu o vor avea cei care se înscriu la workshop.

Organizator: ASOCIAŢIA CULTURALĂ DU-NE.