Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Delfinul care m-a iubit @ News from Polska

Ce este dragostea? Ce înseamnă „să fii persoană”? Ce drepturi și ce obligații avem noi, oamenii, față de alte ființe? Acest spectacol novator atât datorită temei abordate, cât și al formei nu încearcă să răspundă la întrebări, ci pune altele. Nu lasă pe nimeni indiferent.

Foto: Karolina Mełnicka
Delfinul care m-a iubit @ News from Polska

Performance prezentat în limba engleză.

regia: Magda Szpecht, distribuția: Jaśmina Polak, Jan Sobolewski, Angelika Kurowska, dramaturgia: Szymon Adamczak, muzica/video: Karolina Mełnicka, producător: Kolektyw 1a / Poznań

„Dolphin_who_loved_me“ este un performance interdisciplinar care combină teatrul documentar, noile medii și exercițiile de mișcare. Proiectul este bazat pe experimentul lui John C. Lilly din anii ’60, finanțat de NASA, al cărui scop era acela de a învăța câțiva delfini limba engleză, și pe emoționanta istorie a relației lui Margaret Howe Lovatt cu delfinul Peter. Pariul realizat în performance este acela de a evita limbajul pentru a căuta mișcarea pură. Coloana sonoră a acestui proiect este reprezentată de înregistrări originale ale sunetelor produse de delfini sub apă, precum și de fragmente din lecțiile oferite de Margaret.

Magdalena Szpecht - absolventă a Secției de Regie de Teatru la Școala Superioară de Teatru „Ludwik Solski” din Cracovia și a Facultății de Jurnalism și Comunicare Publică, cu specializarea Creative Writing, la Universitatea din Wrocław, Polonia. Jurnalistă, dramaturg și publicist în domeniul culturii; a colaborat, printre altele, cu următoarele publicații din Polonia: „Tygodnik Powszechny”, „Notatnik Teatralny”, săptămânalul „Newsweek”, revistele lunare „Znak” și „Lampa”. 

Spectacolul face parte din programul micro-festivalului „News from Polska” la București.