Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

De la Solidaritate la Masa Rotundă

Până pe 13 iunie, în incinta clădirii Parlamentului Republicii Moldova poate fi văzută expoziţia „De la Solidaritate la Masa Rotundă” organizată de Institutul Polonez din Bucureşti, în colaborare cu Ambasada Republicii Polone la Chişinău. Expoziția conține fotografii care prezintă momente-cheie ale schimbărilor de regim din Polonia, semnate de Erazm Ciołek, celebru fotoreporter polonez, precum și câteva afișe. Expoziția va putea fi vizitată și la Parlamentul României, între 10 și 15 iunie.

Foto: Erazm Ciołek
De la Solidaritate la Masa Rotundă

Expoziţia arată procesul paşnic de schimbare a sistemului, care a început la 4 iunie 1989, când în Polonia au avut loc primele alegeri libere. Câteva luni mai târziu, a început Toamna Popoarelor, a căzut Zidul Berlinului, a izbucnit „revoluţia de catifea” în Cehoslovacia și a căzut regimul comunist Ceauşescu.