Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

dans / video / pl - proiecții de filme

În cadrul stagiunii de dans polonez dans//pl vă prezentăm înregistrări ale unor spectacole sau doar fragmente din ele, realizate în ultimii ani în Polonia de către cele mai interesante și active centre de acolo. Spectacole care nu au putut fi aduse la București, dar care meritau prezentate publicului român.

Foto: Art Stations Foundation
dans / video / pl - proiecții de filme

Vom începe cu un reportaj despre proiectul Art Stations Foundation din Poznań – „Baby space” (20 min.) – o instalație performativă pentru copiii de vârste foarte mici (începând de la câteva luni de viață) și părinții lor, un proiect unic și îndrăgit de publicul din Poznań. Mai multe informații puteți găsi pe pagina: http://www.taniecpolska.pl/archive/show/3709.

Vom prezenta apoi spectacolul „Microcosmos” (1h 15 min.) al Teatrului de Pantomimă „Henryk Tomaszewski” din Wrocław, regia Konrad Dworakowski – un spectacol pentru copii și adulți, creat pe baza poveștii „Degețica” de H. Ch. Andersen. http://www.pantomima.wroc.pl/en/mikrokosmos/.

După o scurtă pauză, în jurul orei 13.00 vom prezenta  spectacolul cutremurător „hellokitty” (1h), în regia lui Wojtek Kaproń, al Teatrului de Dans din Lublin, bazat pe „Jurnalul Annei Frank” http://www.ltt.art.pl/hello-kitty.

La sfârșit, vom alege prin vot unul dintre spectacolele provenite de pe scena de dans polonez din zona de nord a țării: Gdańsk – Sopot – Gdynia, unde, în ultimii 20 de ani, au apărut câteva zeci (!) de teatre, proiecte și inițiative de dans contemporan.

Toate proiecțiile vor fi precedate sau urmate de o scurtă prezentare a  spectacolelor și a contextului în care au fost realizate.